Gusa: Fostii colaboratori ai lui SOV ingroasa randurile inculpatilor

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 15:14
4267 citiri
Gusa: Fostii colaboratori ai lui SOV ingroasa randurile inculpatilor
Foto: Arhiva

Analistul politic Cozmin Gusa spune ca nu s-a mai intalnit Sorin Ovidiu Vintu din luna martie, 2010, de cand s-a decis sa intrerupa brusc orice relatie cu omul de afaceri in cauza, precizand de asemenea ca fostii colaboratori ai lui SOV ingroasa randurile inculpatilor.

"Eram intr-o relatie apropiata ce-a fost productiva nu doar pentru mine si el, dar chiar pentru anumite conjucturi ce au redefinit pozitiv spatiul public romanesc. Din pacate, pentru relatia noastra, analiza si interpretarea anumitor gesturi ale sale, m-au facut pe mine sa intrerup brusc aceasta relatie, nu ne-am mai intalnit astfel din martie 2010", a declarat Gusa intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Intrebat in ce fel de relatii se mai afla cu SOV, cel care invoca pe vremuri ca au relatii de prietenie stranse, Gusa a precizat ca "relatia nu mai exista, n-am nici o bucurie legat de asta, dar am satisfactia ca am actionat conform principiilor mele".

De asemenea, Gusa a mentionat ca stie ca Vintu s-ar lauda c-ar fi adevaratul proprietar al Strategies Research Investment SRL (firma lui Gusa, care co-detine PSV, fosta Petromservice).

"Asta nu e un lucru nou, deci nu ma mira neaparat, putand deduce starea in care se afla SOV azi: parasit de cei pe care-i considera prieteni, detestat de fostii colaboratori ce azi ingroasa randurile inculpatilor, ignorat de fostii angajati sau parteneri carora le-a creat probleme. Este un obicei al oamenilor apartinand vechiului sistem de a se prezenta ca fiind 'papusarii' tuturor, era o atitudine ce le oferea un mare avantaj de relationare cu un mediu puternic santajabil. Acele vremuri au trecut insa", a adaugat Cozmin Gusa.

Cozmin Gusa a cumparat Petromservice cu cateva ore inainte de retinerea lui Vintu

Totodata, el a prezentat si cateva detalii despre felul in care firma sa a preluat PSV de la firmele lui Vintu si despre dificultatile puse acestei tranzactii de problemele penale ale lui SOV.

"Legat de tranzactia dintre noi si Vintu, fac in premiera niste precizari suplimentare celor emise deja, cred ca or sa faca oricum deliciul cititorilor: negocierile intre el si noi (desfasurate doar prin intermediul asociatului meu, Maricel Pacuraru, eu nemaicomunicand cu SOV), s-au finalizat spre semnare exact pe data de 7 noiembrie 2011, eu deplasandu-ma in Cipru exact in acea zi pentru a prelua actiunile offshore-ului Elbahold, detinatorul majoritar al PSV Company.

Soarta a facut ca exact in momentul in care, la Otopeni, partenerul meu era pe punctul sa incheie tranzactia financiara la domiciliul lui SOV, procurorii s-au prezentat la domiciliul lui SOV spre a-l aresta chiar in cauza PSV, si a prejudicierii actionarilor minoritari prin devalizarea fondurilor companiei", a explicat Cozmin Gusa.

Acesta a povestit ca "singura solutie a fost preluarea actiunilor Elbahold, dublata insa de existenta unui 'trustee' in favoarea lui SOV (deoarece tranzactia financiara nu se finalizase inca), 'trustee' ce-si pierdea valabilitatea in cazul semnarii unui act ulterior ce sa ateste finalizarea tranzactiei financiare".

"Acest act a aparut 2 saptamani mai tarziu, pe 21.11 2011, cand in urma eliberarii lui SOV din arest s-a creat posibilitatea finalizarii tranzactiei financiare printr-un document semnat si parafat in Romania, in fata avocatului; acesta a fost ultimul act intervenit intre noi (Strategies Research Investments SRL) si SOV", a conchis Gusa.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Cozmin Gusa Vintu Petromservice, #Cozmin Gusa relatie SOV , #Petromservice