Ziare.com

Gusa: Fostii colaboratori ai lui SOV ingroasa randurile inculpatilor

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 15:14

   

Gusa: Fostii colaboratori ai lui SOV ingroasa randurile inculpatilor
Analistul politic Cozmin Gusa spune ca nu s-a mai intalnit Sorin Ovidiu Vintu din luna martie, 2010, de cand s-a decis sa intrerupa brusc orice relatie cu omul de afaceri in cauza, precizand de asemenea ca fostii colaboratori ai lui SOV ingroasa randurile inculpatilor.

"Eram intr-o relatie apropiata ce-a fost productiva nu doar pentru mine si el, dar chiar pentru anumite conjucturi ce au redefinit pozitiv spatiul public romanesc. Din pacate, pentru relatia noastra, analiza si interpretarea anumitor gesturi ale sale, m-au facut pe mine sa intrerup brusc aceasta relatie, nu ne-am mai intalnit astfel din martie 2010", a declarat Gusa intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Intrebat in ce fel de relatii se mai afla cu SOV, cel care invoca pe vremuri ca au relatii de prietenie stranse, Gusa a precizat ca "relatia nu mai exista, n-am nici o bucurie legat de asta, dar am satisfactia ca am actionat conform principiilor mele".

De asemenea, Gusa a mentionat ca stie ca Vintu s-ar lauda c-ar fi adevaratul proprietar al Strategies Research Investment SRL (firma lui Gusa, care co-detine PSV, fosta Petromservice).

"Asta nu e un lucru nou, deci nu ma mira neaparat, putand deduce starea in care se afla SOV azi: parasit de cei pe care-i considera prieteni, detestat de fostii colaboratori ce azi ingroasa randurile inculpatilor, ignorat de fostii angajati sau parteneri carora le-a creat probleme. Este un obicei al oamenilor apartinand vechiului sistem de a se prezenta ca fiind 'papusarii' tuturor, era o atitudine ce le oferea un mare avantaj de relationare cu un mediu puternic santajabil. Acele vremuri au trecut insa", a adaugat Cozmin Gusa.

Cozmin Gusa a cumparat Petromservice cu cateva ore inainte de retinerea lui Vintu

Totodata, el a prezentat si cateva detalii despre felul in care firma sa a preluat PSV de la firmele lui Vintu si despre dificultatile puse acestei tranzactii de problemele penale ale lui SOV.

"Legat de tranzactia dintre noi si Vintu, fac in premiera niste precizari suplimentare celor emise deja, cred ca or sa faca oricum deliciul cititorilor: negocierile intre el si noi (desfasurate doar prin intermediul asociatului meu, Maricel Pacuraru, eu nemaicomunicand cu SOV), s-au finalizat spre semnare exact pe data de 7 noiembrie 2011, eu deplasandu-ma in Cipru exact in acea zi pentru a prelua actiunile offshore-ului Elbahold, detinatorul majoritar al PSV Company.

Soarta a facut ca exact in momentul in care, la Otopeni, partenerul meu era pe punctul sa incheie tranzactia financiara la domiciliul lui SOV, procurorii s-au prezentat la domiciliul lui SOV spre a-l aresta chiar in cauza PSV, si a prejudicierii actionarilor minoritari prin devalizarea fondurilor companiei", a explicat Cozmin Gusa.

Acesta a povestit ca "singura solutie a fost preluarea actiunilor Elbahold, dublata insa de existenta unui 'trustee' in favoarea lui SOV (deoarece tranzactia financiara nu se finalizase inca), 'trustee' ce-si pierdea valabilitatea in cazul semnarii unui act ulterior ce sa ateste finalizarea tranzactiei financiare".

"Acest act a aparut 2 saptamani mai tarziu, pe 21.11 2011, cand in urma eliberarii lui SOV din arest s-a creat posibilitatea finalizarii tranzactiei financiare printr-un document semnat si parafat in Romania, in fata avocatului; acesta a fost ultimul act intervenit intre noi (Strategies Research Investments SRL) si SOV", a conchis Gusa.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3977 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In articol e vorba in principal

de tradare, de vanzare, sau si de una si de alta combinate?

 

Eeehh!!

Nu, e vorba doar de o alta smecherie.Delicioasa insa fraza cu "soarta a facut.."!!

 

ca sa vezi dom'le cum merge o firma mai departe

prin semnaturi pe patul de moa rte ..........

un ziarist ambiguu, o personalitate anosta, insa....

CORUPTIBIL! Aceasta insusire, comuna si altora, l-au introdus pe acest mascarici intro oarece zona de influenta, unde nu avea alta distributie decat de a strange cu sarg firimiturile de la gura barosanilor ce planuiesc demantelarea Romaniei. Un gunoi!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor