Gusa a vandut ursuleti pentru a obtine bani de campanie

Marti, 29 Aprilie 2008, ora 16:38
2539 citiri
Gusa a vandut ursuleti pentru a obtine bani de campanie

Candidatul PIN la Primaria Capitalei, Cozmin Gusa, a strans marti, 263.000 de lei, licitand cani, tricouri, ursuleti si "bicicleta ecologista a viitorului primar", in cadrul unui eveniment organizat intr-un restaurant din Pantelimon, relateaza NewsIn.

In incercarea de a da dovada de transparenta privind provenienta fondurilor sale de campanie, Cozmin Gusa a organizat, marti, o licitatie publica, in urma careia a reusit sa stranga peste 2,5 miliarde de lei vechi.

Gusa a scos la licitatie o cana inscriptionata cu un mesaj electoral, pe care a obtinut 500 de lei, un CD cu viitorul sau imn de campanie, care s-a vandut cu 2.000 de lei, doua tricouri, unul daruit candidatului PIN la Primaria Capitalei de echipa Poli Timisoara iar celalalt de Ladislau Boloni, pe cand antrena echipa Sporting Lisabona, pe care a obtinut 6.000 respectiv 25.000 lei, dar si cateva obiecte mai scumpe.

S-au licitat trei ursuleti de plus, fiecare avand o semnificatie speciala in cadrul formatiunii al carei simbol este ursul carpatin. Unul dintre ei, care s-a vandut cu 9.000 lei a "sarit" cu parasuta alaturi de Lavinia Sandru, un altul "a rezistat atacului lui Gigi Becali" si a obtinut pentru bugetul de campanie al PIN 10.500 lei, iar ultimul, un urs de plus urias care i-a tinut companie lui Gusa in biroul sau inca din 2005, a fost vandut cu 85.000 lei. Aceasta ultima "investitie" a fost facuta de colega de partid a lui Gusa, Oana Rotaru, sefa organizatiei de Bucuresti.

"Bicicleta ecologista a viitorului primar" pe care Gusa a folosit-o in diverse deplasari prin Bucuresti de cand a intrat in cursa pentru Primaria Generala s-a ridicat la valoarea de 125.000 de lei, insa cel care a achizitionat-o, omul de afaceri Nicu Dumitru, se va putea plimba cu ea abia dupa terminarea campaniei electorale.

Evenimentul s-a desfasurat intr-un restaurant din cartierul bucurestean Pantelimon, in prezenta mai multor oameni de afaceri, dar si a unor sustinatori ai lui Gusa, printre care actorul Andrei Duban sau publicitarului Bogdan Naumovici.

Intr-un decor foarte incarcat, de restaurant cu specific romanesc aflat intr-o zona nu tocmai prezentabila a Bucurestiului, dar cu pretentii de rafinament, liderul PIN a reusit sa adune peste 100 de persoane, pe care le-a delectat cu mancare, bautura si muzica lautareasca, inainte de licitatie.

Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a impartit mesenilor oua rosii, iar cei doi copii ai lui Cozmin Gusa, care au asistat si licitatia, au oferit tuturor pliante electorale.

Pentru a crea atmosfera, Gusa a incercat un exercitiu de sinceritate, acceptand ca pentru o jumatate de ora sa raspunda intrebarilor celor prezenti.

Astfel, liderul PIN si-a exprimat parerea despre contracandidatii sai, catalogandu-l pe reprezentantul PD-L in cursa pentru Capitala, Vasile Blaga, ca pe un produs al regimului totalitar, pe social-democratul Cristian Diaconescu "prea fricos", opinand ca acesta se va retrage din cursa, iar despre liberalul Orban a spus ca nu conteaza, pentru ca a inceput sa "o ia in jos".

Gusa a spus ca nu are nimic cu independentul Sorin Oprescu, dar ca are o problema cu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, despre care crede ca se afla in spatele senatorului.

Cozmin Gusa a povestit si istoria sa de "traseist" politic, precizand ca este mandru de aceasta eticheta, deoarece in cazul lui este una cu conotatii pozitive. Fostul social-democrat si apoi democrat a vorbit si despre istoria sa alaturi de Adrian Nastase si Traian Basescu, prezicandu-le celor doi un viitor sumbru, unul fiind prea avid de bani, iar celalalt obsedat de propria persoana.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
#Gusa, #candidat, #primarie, #Bucuresti, #vandut, #ursuleti , #PIN