Procesul Gusa - Posta Romana, judecat peste o luna

Vineri, 25 Aprilie 2008, ora 17:55
1204 citiri
Procesul Gusa - Posta Romana, judecat peste o luna

Suspendarea procesului in care liderul PIN, Cozmin Gusa, a fost dat in judecata de Posta Romana pentru afirmatiile despre transferul unor terenuri, va fi discutata peste o luna, informeaza NewsIn. Judecatoria Sectorului 1 a decis, vineri, sa discute pe 23 mai cererea de suspendare a acestui proces.

Magistratii au constatat ca informatiile trimise de DNA la dosar nu confirma ca procurorii au inceput urmarirea penala impotriva directorului companiei Posta Romana. In consecinta, instanta a dispus trimiterea unei noi adrese catre DNA.

Avocatul lui Cozmin Gusa a cerut magistratilor suspendarea procesului civil in care liderul PIN a fost dat in judecata de Posta Romana. El a motivat ca DNA a inceput urmarirea penala impotriva mai multor persoane in dosarul "Posta. Persoanele vizate de ancheta DNA sunt fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu si fostul ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy. De asemenea, directorul general al Postei Romane, Dan Mihai Toader, este cercetat penal.

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a anuntat pe 19 noiembrie ca il da in judecata pe fostul presedinte al Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, in urma unor afirmatii la adresa companiei, afirmatii care ar fi cauzat acesteia grave prejudicii.

"Cozmin Gusa, in spiritul dreptatii, porneste o investigatie si sesizeaza lucruri care n-au nicio legatura cu realitatea. Dumnealui spune ca terenuri din domeniul public sunt date unor firme fara licitatie si subevaluate. Acestea sunt acuze foarte grave", a declarat directorul CNPR, Mihai Toader.

Cozmin Gusa declara pe 9 in septembrie, ca ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, este cercetat de DNA pentru o asociere ilegala a Postei Romane, pe baza unui ansamblu imobiliar, care s-a facut fara licitatie publica. Gusa mai sustinea ca acel ansamblu avea calitatea de proprietate publica a statului si nu putea intra in asocieri patrimoniale. In plus, Gusa a spus ca acel ansamblu, situat in Calea Victoriei, a fost subevaluat de circa douazeci de ori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
ÎCCJ va judeca, marţi, 23 aprilie, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale în legătură cu modul în care...
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
#Gusa, #cozmin, #PIN, #posta, #proces, #DNA , #PIN