Exclus din PSD, Cozmin Gusa vrea sa se reinscrie si se lauda ca el i-a adus lui Dancila procentele ca sa intre in turul 2

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 10:29
9291 citiri
Exclus din PSD, Cozmin Gusa vrea sa se reinscrie si se lauda ca el i-a adus lui Dancila procentele ca sa intre in turul 2
Foto: captura Youtube

Chiar daca a fost exclus, marti, din PSD, Cozmin Gusa nu renunta la ideea de a reforma partidul si spune ca se va reinscrie in formatiune dupa ce se va schimba conducerea.

"Decizia conducerii PSD nu schimba cu nimic determinarea mea. Proiectul meu este reformarea PSD. Am multe functii, patron la Realitatea, presedintele Federatiei Romane de Judo, geopolitician.Nu vizez vreo functie, ca devin presedinte, nu am aceasta preocupare", spus Gusa, marti seara, la Realitatea PLUS.

Gusa a precizat ca planul sau este sa revina in randul social-democratilor dupa ce se va schimba actuala conducere.

"Ma voi reinscrie in PSD dupa ce voi schimba aceasta conducere.PSD nu se poate reforma cu Viorica Dancila. Viorica Dancila, daca ar manifesta putina intelepciune in aceasta perioada in care isi doreste sa ia mai multe voturi, ar trebui sa fie mai modesta si mai corecta ca sa-si prezerve functia in PSD. Eu cred ca Viorica Dancila poate fi presedintele Organizatiei de Femei a PSD", a spus Gusa la Realitatea PLUS.

El a precizat ca vrea sa ajute la reformarea formatiunii, dar nu cu forta, ci cu "spiritul blandetii".

"Eu as vrea cu acest partid sa reusim in contrabalans la guvernarea de dreapta si sigur, printr-o reforma la PSD, sa reechilibram, sa aducem calmul in viata politica romaneasca. Si sa se termine odata cu aceasta rautate! Romanii s-au saturat: arestati-l pe ala, Ghita bucatarule. Ne-a schimbat si noua comportamentul public...

Violenta asta e datorata, sau cauzata, violentei din viata politica romaneasca a unor oameni care au alta agenda, lipsiti de cultura, care au generat aceasta atmosfera extrem de nepotrivita pentru ceea ce am vrea sa construim. Eu mi-am atins scopul, i-am adus lui Viorica Dancila in primul tur acele procente ca sa intre in turul 2 si Barna n-a intrat, si doi, am reusit ca USR sa nu devina alternativa pentru 2020.

Acolo sunt si oameni de treaba la USR, dar liderii sunt oameni care nu joaca cu Romania pe tricou", a punctat Gusa.

Cat despre excluderea sa, Cozmin Gusa le-a multumit celor care s-au impotrivit acestei decizii.

"Eu am aceasta convingere ca doar fiind foarte corecti si transparenti putem sa ajungem la un adevar. Astazi (marti - n.red.) au fost 26 din acel CEx. Le multumesc. Le multumesc si celor care nu au votat pentru mine, ci impotriva mea, pentru ca au creat un eveniment care poate ajuta la reechilibrarea PSD-ului.

Romania nu-si poate permite azi sa nu aiba un partid de stanga major, pentru ca asa este textura si structura sociala si socio-profesionala in Romania. Restul sunt aventuri. Si din acest motiv, pentru ca sunt convins ca sunt aventuri, m-am inscris in partid in urma cu trei saptamani tocmai pentru ca sa pot sa ajut sa ajunga in turul 2 Klaus Iohannis si Viorica Dancila, pentru ca Barna e o aventura", a punctat el.

Precizam ca presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat, marti, dupa sedinta Comitetului Executiv, ca fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, precum si Cosmin Gusa au fost exclusi din partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Alianţa Dreapta Unită îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţie de votare....
#Gusa comentariu excludere PSD, #Gusa excludere PSD , #PSD