Cozmin Gusa si pacatele Romaniei

Joi, 14 Septembrie 2006, ora 20:41
2727 citiri

Cozmin Gusa a fost prezent miercuri, 13 septembrie, la Cluj cu prilejul lansarii volumului personal "Cele 10 pacate ale Romaniei". La lansare au fost prezenti oamenii de televiziune Nicolae Melinescu si Silviu Prigoana. Intrebat de public care sunt cele 10 pacate personale ale sale, Cozmin Gusa a declarat ca nu doreste sa vorbeasca public despre ele.

Acesta a fost un nou prilej pentru Cozmin Gusa de a face apologia URSS. El s-a declarat de stanga ca si Panait Istrati pe care spune ca il admira foarte mult si ca atare declara si el ca si scriitorul roman in urma vizitei in URSS ca " in Rusia sunt multe oua sparte, dar nu se vede omleta".

Cozmin Gusa a mai sustinut ca securitatea este indispensabila unui stat pentru a se evita haosul. El a afirmat ca securitatea romaneasca a avut de-a lungul timpului si activitati mai putin "ortodoxe". Astfel, in 1992 SRI a provocat atacul de cord al lui Augustin Buzura chiar inainte ca acesta sa candideze pentru functia de presedinte al Romaniei in locul lui Ion Iliescu.

Tot legat de securitate, Cozmin Gusa a mentionat faptul ca presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost unul dintre cei care turnat oameni la securitate si a facut mult rau celor din jurul sau. Despre Mona Musca, liderul PIN sustine ca face parte dintre "ingerii care nu sunt albi" si ca a fost santajata pe vremea cat a fost ministru al Culturii cu dosarul pe care l-a avut la securitate si ca atare acesta a fost motivul pentru care ea a demisionat din acel minister.

Din aceasta cauza dosarele politicienilor trebuie facute publice si cei in cauza trebuie sa raspunda in fata alegatorilor pentru ceea ce au facut in perioada comunista. In schimb, in opinia liderului PIN, dosarele ziaristilor si cele ale preotilor nu trebuie facute publice.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...