Gusa: Voiculescu seamana germenii sciziunii USL

Joi, 03 Mai 2012, ora 17:54
2358 citiri
Gusa: Voiculescu seamana germenii sciziunii USL

Dan Voiculescu seamana germenii sciziunii din USL, care ar putea sa aiba loc undeva in toamna si care, ca demers politic, nu dezavantajeaza actuala Putere, ci o ajuta sa "ocupe tot" pe scena politica, crede analistul politic Cozmin Gusa.

In opinia lui Gusa, recentele declaratii ale lui Voiculescu despre suspendarea presedintelui Traian Basescu reprezinta un "gest total hazardat, de amator, de orgoliu".

Lazaroiu: PSD se va descotorosi de Voiculescu si PNL

"Un gest total hazardat, de amator, de orgoliu, prin care in paralel cu constructia Guvernului a venit cu un mesaj total destructiv, care va genera in timp o ruptura ai carei germeni se vad de abia acum - pentru ca eu nu cred ca USL, cu scoruri in sondaje care vor creste foarte mult, nu cred ca va rezista acestei gonflari - si Dan Voiculescu intr-un mod total independent si amatoristic a presarat germenii acestei splitari intre stanga si dreapta, lucru taxat imediat nu doar in interior, ci si chiar public", sustine Cozmin Gusa.

UDMR ramane in Opozitie, insa participa la dialogul cu USL

Analistul plolitic nu vede aceasta rupere ca un lucru rau pentru USL, deoarece prin despartire si cu un PDL "undeva la 7-8% vor acapara toata scena politica": "Acest gest (iesirea senatorului PC) seamana germenii unei sciziuni pe care eu o vad undeva in toamna.

Cred ca pana in toamna, nu vad vreun motiv, daca consultantii lor ii sfatuiesc bine, ca USL sa nu ocupe toata scena politica, pe stanga si dreapta", a adaugat el. Gusa crede pe de alta parte ca este posibil ca PNL sa iasa de la guvernare si ar fi chiar "preferabil".

Citeste si:
Conducerea Parlamentului a decis când intră la vot învestirea guvernului Cioloș
Conducerea Parlamentului a decis când intră la vot învestirea guvernului Cioloș
Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis luni, 18 octombrie, ca miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş să fie audiaţi marţi în comisiile de...
USR explică de ce l-a votat pe Florin Roman interimar la șefia Camerei Deputaților
USR explică de ce l-a votat pe Florin Roman interimar la șefia Camerei Deputaților
Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu a explicat, luni 18 octombrie, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, motivele pentru care partidul din care face parte l-a votat...
Sursa: rNews