Gusa: Basescu e un Adi Mutu al politicii, Antonescu - o babuta oparita

Vineri, 25 Martie 2011, ora 19:21
3568 citiri
Gusa: Basescu e un Adi Mutu al politicii, Antonescu - o babuta oparita
Foto: Arhiva

Fostul presedinte al PIN, Cozmin Gusa, considera ca Traian Basescu este "un Adi Mutu al politicii", in timp ce Crin Antonescu are un comportament "cvasi-isteric de babuta care sare oparita" si da dovada de un "mesianism" ingrijorator.

"Traian Basescu, pentru mine, este un Adi Mutu al politicii: este foarte talentat, face foarte multe lucruri bune, da goluri, castiga alegeri, dar din cand in cand face niste lucruri care il arunca fie intr-o suspendare, fie intr-o perioada de black-out", a declarat Cozmin Gusa intr-un interviu pentru Adevarul.

In schimb, Gusa il considera pe Adrian Nastase "prea lacom in inteligenta sa", iar despre Crin Antonescu crede ca are "un comportament cvasi-isteric de babuta care sare oparita de fiecare data cand i se pare ca nu este respectata".

In ceea ce il priveste pe liderul PSD Victor Ponta, Gusa considera ca "a preferat sa continue acelasi joc pagubos pe care l-a facut Mircea Geoana, dansand cu baronii de cate ori a avut nevoie, pentru intarirea puterii personale si neavand niciun plan pentru o reforma interna".

Crearea USL a dinamitat posibilitatea preluarii puterii in 2012

"Partidele politice, la ora actuala, sunt intr-un colaps nesemnalizat. Avem in partea de opozitie doi lideri care nu stiu sa faca politica decat la televizor si care nu au facut un lucru la care eu m-as fi asteptat: reforma interna", mai sustine Gusa.

"Avem doi lideri de carton care nu-si recunosc gaunosenia si care au facut un pas politic care a dinamitat posibilitatea preluarii puterii in 2012, prin crearea USL", adauga acesta.

Revenind la Basescu, Gusa spune ca acesta a inceput foarte bine primul mandat de presedinte, cu vizita in Rusia, dar destul de repede dupa aceea a facut gafe care au afectat relatia Romania-Rusia.

"O relatie privilegiata cu Rusia ar fi insemnat foarte bune relatii economice pentru Romania si o putere factualizata a unui presedinte-jucator. Daca reusea parteneriatul cu Putin, si incepuse foarte bine, era un om foarte util nu pentru Rusia, ci pentru blocul euro-atlantic (...)

Sa ai la granita Uniunii Europe si la granita Aliantei Nord-Atlantice un presedinte care sa aiba o relatie privilegiata cu Moscova era o mana cereasca. De asta spun eu despre Traian Basescu ca este un Mutu al politicii", a precizat consultantul politic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cozmin Gusa Basescu Mutu, #Cozmin Gusa Antonescu, #Cozmin Gusa USL , #Traian Basescu