Guvernul a "parat" Realitatea Media la Parchet - ce nereguli au fost gasite

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 16:50
2368 citiri
Guvernul a "parat" Realitatea Media la Parchet - ce nereguli au fost gasite
Foto: Realitatea Tv

Guvernul a notificat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie despre verificarile efectuate la unele entitati publice in legatura cu sumele solicitate de la acestea de catre SC Realitatea Media SA.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, Corpul de Control a sesizat PICCJ despre "posibile indicii privind implicarea reprezentantilor SC Realitatea Media SA in acte si operatiuni care pot intruni elemente constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si tentativa de inselaciune".

O prima problema ridicata de Guvern este un contract incheiat cu Ministerul Transporturilor, ce prevedea difuzarea unei emisiunii de 10 minute pentru a promova destinatiile din tara noastra.

Insa institutia publica a constatat ca societatea media nu a respectat clauzele, astfel ca nu i-a platit suma de 832.167 de lei. In consecinta, a fost data in judecata, iar in prezent se judeca recursul.

De asemenea, Corpul de Control a atras atentia si asupra unor spatii inchiriate de la Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", fara plata integrala a chiriei si a cheltuielilor conexe.

Pentru a-si recupera creanta, institutia s-a inscris in masa credala, dupa ce Realitatea Media a intrat in insolventa, pentru a recupera 1.282.781 de lei.

Guvernul sustine ca Realitatea Media a avut pretentii neintemeiate fata de Compania Nationala a Imperiilor "Coresi", care a inchiriat mai multe spatii societatii media, iar din cauza ca Realitatea Media nu a platit toate datoriile, contractul s-a incheiat.

Insa compania condusa de Cozmin Gusa a apreciat ca a investit 21.922.514 lei in spatii, suma pe care vrea sa o recupereze in instanta, desi nu a prezentat acte doveditoare.

In nota de informare se precizeaza ca actiunea de control a pornit de la un articol publicat in data de 4 octombrie pe site-ul postului de televiziune, potrivit caruia aceasta companie "are de recuperat 11 milioane de euro de la companii de stat, sume confirmate de instantele de judecata", dupa ce Guvernul a aprobat noul cod al insolventei.

Premierul Victor Ponta a spus intr-o conferinta de presa ca isi doreste ca aceasta televiziune sa-si plateasca datoriile la stat.

Concluziile raportului

- "La data efectuarii controlului, niciuna dintre entitatile verificate (...) nu au obligatii de plata certe fata de S.C. Realitatea Media S.A, obligatii care sa fi fost stabilite, in mod definitiv si irevocabil, prin hotarari judecatoresti"

- "Doua dintre sentintele civile invocate de catre S.C. Realitatea Media S.A. (nr. 1391/13.02.2013 privind obligarea Regiei Autonome 'Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat' la plata sumei de 20.170.857,41 lei si nr. 5584/05.06.2013 privind obligarea Companiei Nationale a Imprimeriilor 'Coresi' - S.A. la plata sumei de 21.922.514.66 lei) au fost casate de catre instanta de recurs, iar cauzele au fost trimise spre rejudecare la instanta competenta (...) "

- "In sustinerea pretentiilor, reprezentantii S.C. Realitatea Media S.A. nu au depus documente care sa faca dovada efectuarii platilor aferente sumelor mentionate in contractele si facturile invocate (...). Prin urmare, sumele pretinse nu sunt intemeiate (...) "

- "Din documentele transmise Corpului de control al primului-ministru de catre entitatile verificate, rezulta ca, la data efecturarii controlului, S.C. Realitatea Media S.A. inregistra datorii fata de Regia Autonoma 'Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat' si Compania Nationala a Imprimeriilor 'Coresi' - S.A., reprezentand, in principal, contravaloarea chiriei si a unor servicii conexe neachitate la termen".

Cozmin Gusa, audiat la DNA

Cozmin Gusa a sosit, joi, la DNA pentru a fi audiat in dosarul Realitatea TV. El a fost pus sub invinuire in dosarul fraudei de la Realitatea TV.

Cozmin Gusa, audiat la DNA. Societatea condusa de Gusa, sub invinuire

La sosirea la DNA, Cozmin Gusa a declarat ca are probleme din cauza "domnilor Ponta si Ghita" care nu se gandesc deloc la misiunea unei televiziuni.

Intrebat despre amanarea platii salariilor angajatilor Realiatea TV, Cosmin Gusa a declarat ca aceasta problema se va rezolva dar ca vina apartine firmelor de publicitate si statului.

"Avem o problema mare de neincasare de la firmele de publicitate care nu ne platesc. Si statul pe care il conduce domnul Ponta nu ne plateste. Mai avem nevoie de cateva zile ca sa revenim cu plata salariilor", a declarat Cozmin Gusa in fata cladirii DNA.

Partenerul de afaceri al lui Cozmin Gusa, Maricel Pacuraru, este de asemenea pus sub invinuire. El si alte doua persoane sunt acuzate ca, in cadrul procedurii insolventei Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea.

In acelasi dosar mai sunt urmarite penal alte noua persoane, printre care fratele lui Elan Schwartzenberg, Fabian Schwartzenberg, si Monica Hoffman, o apropiata a lui Elan Schwartzenberg.

Aceste persoane sunt urmarite penal pentru infractiuni ce au avut ca scop influentarea deciziilor privind SC Realitatea Media SA si preluarea acesteia.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Guvernul reclama Realitatea Media la Parchet, #Guvern Realitatea Parchet, #Guvern reclamatie Realitatea, #Guvern Realitatea , #Victor Ponta