Vremea de Crăciun și Revelion. Care sunt șansele să ningă

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 15:49
3099 citiri
Vremea de Crăciun și Revelion. Care sunt șansele să ningă
Șanse mari de ninsoare în preajma sărbătorilor de iarnă FOTO Unsplash

Luna decembrie bate deja la ușă, astfel că deja mulți români se întreabă dacă vom avea parte de zăpadă de Crăciun și de Revelion.

În intervalul respectiv, temperaturile din România se vor încadra între 1 și 7 grade Celsius, iar meteorologii au anunțat deja precipitații care se pot transforma în ninsoare.

”Plecând de la această prognoză, în care temperaturile pentru întreaga lună sunt cel puțin normale, dacă nu mai mici, pe partea de sud și est, asta înseamnă că în perioada Crăciunului și a Revelionului, valorile maxime la nivelul întregii țări ar rebui să fie cuprinse între minus 1 și 6 sau 7 grade. Și, cum sunt anunțate precipitații normale sau chiar mai multe decât ar fi normal, șansele sunt foarte mari ca de Crăciun să avem strat de zăpadă în majoritatea zonelor țării”, a explicat meteorologul Simona Căpșușă pentru Observator.

Zăpadă în București de Ziua Națională a României

Joi, 1 Decembrie, în București vor fi doar două grade Celsius, temperatură scăzută pentru această perioadă. În aceste condiții, este posibil ca joi să cadă primii fulgi de nea în Capitală.

Luna decembrie va avea temperaturi mai mici decât cele normale, mai ales în sud și est și sunt anunțate ploi în primele două săptămâni ale lunii.

Citește și:
Meteorologii anunță ninsori masive la munte. Vânt puternic în două regiuni din România
Meteorologii anunță ninsori masive la munte. Vânt puternic în două regiuni din România
Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol, în zona de munte, până vineri dimineaţă. De asemenea, în Oltenia şi Transilvania, vântul...
Vreme extrem de rece în toată țara. Meteorologii anunță ninsori și viscol
Vreme extrem de rece în toată țara. Meteorologii anunță ninsori și viscol
Meteorologii au emis un nou cod galben de viscol și ninsori la munte și în partea de est a țării, unde vântul va bate cu peste 70 km/h, iar zăpada va împiedica vizibilitatea. De asemenea,...