Fenomen neobișnuit petrecut în America de Sud: Un crater gigantic a apărut brusc VIDEO

Vineri, 05 August 2022, ora 02:17
7469 citiri
Fenomen neobișnuit petrecut în America de Sud: Un crater gigantic a apărut brusc VIDEO
Crater gigantic a apărut peste noapte în Chile FOTO: Science Alert

Un fenomen cu totul neobișnuit s-a petrecut într-un deșert din America de Sud, un crater gigantic care măsoară 32 de metri în diametru și a apărut brusc. Experții au rămas uimiți de apariția acestei doline uriașe, mai mare decât un teren de tenis, lângă o mină de cupru din Chile.

Gaura s-a ivit pe neașteptate într-o zonă situată la aproximativ 800 de kilometri de Santiago, iar adâncimea ei este de două ori mai mare decât diametrul, potrivit Science Alert.

Un perimetru de securitate de 100 de metri a fost ridicat de autorități în jurul craterului gigantic din Tierra Amarilla, lângă mina Alcaparrosa, operată de firma canadiană Lundin Mining.

Un savant britanic trage un semnal de alarmă: Copii născuți în 2020 sunt sortiți unui scenariu groaznic

Fenomenul produs în deșertul Atacama este unul neobișnuit, iar cauza este încă necunoscută. Compania minieră a anunțat într-un comunicat că acest crater ”nu a avut niciun impact asupra personalului, echipamentelor sau infrastructurii”.

Ca măsură preventivă, ”lucrările de dezvoltare dintr-o mină subterană de la Alcaparrosa au fost suspendate temporar”. Directorul companiei Sernageomin, David Montenegro, a declarat că experții vor căuta să determine cauza prăbușirii și că ”vor fi luate toate măsurile de siguranță pentru a proteja viața lucrătorilor și a comunității din apropierea șantierului”.

Cum va arăta lumea în 2050: 20 de lucruri extraordinare din viitor VIDEO

Primarul orașului Tierra Amarilla, de aproximativ 13.000 de locuitori, a spus jurnaliștilor că acest crater este fără precedent în regiune. ”Solicităm să fie clarificată cauza: dacă prăbușirea este produsul activității miniere sau este altceva”.

Chile este cel mai mare producător de cupru din lume, țara din America de Sud fiind responsabilă cu un sfert din aprovizionarea globală din industria de profil.

#crater gigantic aparut brusc, #crater, #cratere aparute inexplicabil, #Chile, #desertul atacama, #America de Sud , #fenomen