Descoperire înfiorătoare la 3.000 de metri adâncime: Monstru nemaivăzut în Pacific VIDEO

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 06:15
9531 citiri
Descoperire înfiorătoare la 3.000 de metri adâncime: Monstru nemaivăzut în Pacific VIDEO
O creatura bizară a fost descoperită în Oceanul Pacific FOTO: CNET

Oamenii de știință de pe vasul de cercetare Nautilus al companiei Ocean Exploration Trust au studiat un loc necunoscut din atolul Johnston situat la vest de Hawaii. Ei au făcut o descoperire înfiorătoare, găsind o creatură nemaivăzută în Oceanul Pacific, la o adâncime de 3.000 de metri.

Specia denumită sea pen (creionul de mare), un animal nevertebrat din ordinul Pennatulacea, care arată precum o creatură intrigantă cu tentacule, dar cu o tulpină lungă și subțire care ajunge pe fundul oceanului, potrivit CNET.

Animalul marin, creionul de mare, Solumbellula monocephalus, și-a făcut apariția neașteptată în timpul unei explorări efectuate de către un vehicul subacvatic operat de la distanță sau ROV, pe un munte marin de lângă atolul Johnston, un loc îndepărtat din vestul insulei Hawaii.

Fenomen neobișnuit în plină zi: Explozie uriașă în atmosferă de 1.800 de tone TNT VIDEO

Totul a fost surprinzător și neașteptat pentru echipa de cercetători când a văzut o asemenea creatură marină aici, fiind pentru prima dată când a fost văzută în Oceanul Pacific. Creionul de mare sau sea pen trăiește de regulă în Oceanul Atlantic și în Oceanul Indian.

Videoclipul a fost filmat la o adâncime de 3.000 de metri, el arătând momentul descoperirii, împreună cu comentariile unor cercetători entuziasmați. Animalul nevertebrat are tentacule și o tulpină de aproximativ 2 metri lungime.

Creionul de mare face parte din specia cnidarii, un grup larg de animale acvatice, care include și coralii și meduzele.

Descoperirea ce dă fiori întregii lumi: Noi pandemii ar putea fi declanșate de ceva necunoscut, găsit în China

”O revizuire ulterioară a filmării și a acestui eșantion va ajuta experții în oceanografie să stabilească dacă aceste este primul S. monocephalus din Oceanul Pacific sau posibil să fie o specie nouă”, a scris echipa Nautilus.

Expediția de cercetare Nautilus din atolul Johnston s-a desfășurat între 20 iunie și 13 iulie 2022 și s-a concentrat pe studierea biodiversității din zona apropiată insulei Hawaii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#creatura marina, #creatura marina rara ocean, #monstru marin, #monstru marin filmat ocean, #creatura ocean , #descoperire