Top tipuri de investiții pentru care ar putea fi necesar un credit bancar

Advertorial
Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 13:37
4280 citiri
Top tipuri de investiții pentru care ar putea fi necesar un credit bancar

Posibilitățile tale de investiții nu se rezumă doar la acțiuni. Atunci când sunt făcute în mod responsabil, investițiile reprezintă o modalitate excelentă de a-ți crește veniturile. În plus, multe tipuri sunt accesibile aproape oricui, indiferent de vârstă, venit sau carieră.

Pentru anumite investiții, îți poate fi necesar un împrumut bancar. Mai jos găsești o listă scurtă cu diferite tipuri de investiții pe care le poți realiza pe cont propriu, cu ajutorul unui credit bancar.

Investiția într-o proprietate imobiliară

Cumpărarea unei proprietăți imobiliare reprezintă o investiție cu riscuri mici. Pentru a lua cea mai bună decizie pe termen lung, îți recomandăm să iei în calcul estetica și design-ul proprietății, valoarea acesteia în timp, precum și tendințele și stilul de viață din zonă.

Bunurile imobiliare se apreciază, în primul rând, datorită terenului pe care se află clădirea. Tocmai de aceea, achiziționarea unei locuințe printr-un credit imobiliar îți poate aduce mai mulți bani în viitor dacă alegi să o vinzi. Important este să ții cont la momentul achiziționării de zona în care se află, precum și accesul către școli, grădinițe, magazine, parcuri etc.

Totodată, proprietatea poate fi o modalitate foarte bună pentru a-ți asigura un venit constant suplimentar dacă alegi să o închiriezi. Factorii care determină prețul chiriei sunt asemănători celor de mai sus, precum și prezența parcărilor subterane, dotările și confortul locuinței și vechimea acesteia.

Investiție pentru afacerea ta

Dacă ai o idee de afacere, un credit bancar ar putea reprezenta o investiție necesară pentru a începe activitatea. Mai mult decât atât, în cazul în care deții deja un business, s-ar putea să dorești un împrumut pentru a achiziționa utilaje și echipamente noi, pentru a moderniza spații sau a profita de diferite oportunități.

Scopul unei investiții este să atragi bani în afacerea ta, tocmai de aceea, înainte de a lua un credit, îți recomandăm să discuți cu un consultant financiar care să te îndrume în acest sens. De asemenea, poți lua în considerare și încheierea unor parteneriate cu alți fondatori și investitori, care să-ți ofere sfaturi din experiența lor.

Investiții în Titluri de stat

Un alt tip de investiții pentru care ți-ar fi util un credit bancar este reprezentat de titlurile de stat, unele dintre cele mai sigure plasamente pe care le poți realiza. Titlurile de stat sunt instrumente financiare prin care persoanele fizice pot împrumuta bani statului, pe o anumită perioadă. Astfel, statul folosește acele sume pentru a acoperi deficitul bugetar, iar investitorii primesc o dobândă anuală, care nu se impozitează.

Important de menționat este faptul că sumele pe care le investești sunt garantate de stat, se pot moșteni, transfera către o altă persoană și răscumpăra oricând înainte de scadență. Poți investi sume foarte mici, dar dacă alegi să aloci mai mulți bani în titluri de stat, vei putea ajunge să aduni dobânzi anuale semnificative.

Dobânda pe care o primești este în strânsă legătură cu suma investită. Spre exemplu, în cazul titlurilor de stat Tezaur, rata anuală a dobânzii pentru o investiție cu o maturitate de 1 an este de 8,70%. Cu cât suma investită atinge o maturitate mai mare, cu atât dobânda crește de la un an la altul.

Acestea sunt doar 3 idei de investiții pentru care ai putea lua în considerare un credit bancar. Dacă decizi că accesarea unui împrumut reprezintă o opțiune bună pentru tine, ia legătura cu reprezentanții băncii sau alți consultanți financiari pentru a primi recomandările necesare.

Citește și:
Mafia imobiliarelor din Mykonos: Arheologul care emite autorizații de construcție pe insulă, bătut crunt. "Este vorba despre interese comerciale uriașe"
Mafia imobiliarelor din Mykonos: Arheologul care emite autorizații de construcție pe insulă, bătut crunt. "Este vorba despre interese comerciale uriașe"
Arheologul Manolis Psarros, cel care a condus în ultimul deceniu departamentul care emite autorizații de construcție pe insula Mykonos, a fost atacat la începutul lunii martie, la lăsarea...
O companie belgiană construiește la Galați o fabrică de baterii pentru industria auto. Investiție de 1,4 miliarde de euro
O companie belgiană construiește la Galați o fabrică de baterii pentru industria auto. Investiție de 1,4 miliarde de euro
Compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) are un plan de afaceri în valoare de 1,4 miliarde de euro pentru construirea la Galați a unei fabrici de baterii electrice pentru...
#credit bancar, #investitii, #titluri de stat, #imobiliare , #investitii