Cum poți lua un credit cu veniturile din străinătate. Tot ce trebuie să știi pentru obţinerea finanțării

Luni, 14 Februarie 2022, ora 03:35
7665 citiri
Cum poți lua un credit cu veniturile din străinătate. Tot ce trebuie să știi pentru obţinerea finanțării
Indiferent de instituțiile la care apelezi, există un cadru legislativ căruia se supune întregul proces de acordare a creditului FOTO Pixabay.com

Creditul de nevoi personale şi creditul ipotecar reprezintă o necesitate pentru din ce în ce mai multe persoane iar categoria de oameni care manifestă interes crescut pentru acest tip de finanţare sunt și românii cu venituri din străinătate.

În cazul în care ai rude sau prieteni care intră în această categorie de potenţiali clienţi sau te găseşti chiar tu în context, trebuie să știi că finanţarea este posibilă şi că există câteva particularități în felul în care băncile acordă credite ipotecare.

Specialistii în imobiliare recomandă contactarea unui broker de credite care va uşura considerabil întreg procesul, cunoaște cerințele specifice ale fiecărei bănci în parte și se va ocupa de dosar de la început până la finalizare.

Astfel, pentru a obține un astfel de credit cu venituri din străinătate, indiferent că este credit ipotecar sau de construcții, potrivit analizei storia.ro si Kiwi Finance, trebuie să întrunești câteva condiții relevante pentru bancă:

• să ai cetățenie română sau să fii căsătorit cu o persoană cu cetățenie română, în cazul în care nu deții tu cetățenia română;

• să ai venituri reale pe care să le poți dovedi cu documente;

• să nu fii înregistrat ca rău-platnic la Biroul de Credite;

• să nu depășești limita de vârstă impusă de instituția financiară (de obicei, este luată în calcul vârsta de pensionare);

• să ai un codebitor în România în cazul în care ți se va solicita acest lucru.

Care sunt documentele obligatorii

Pentru a-ți fi aprobat dosarul, va fi necesar să furnizezi o serie de documente cu caracter relevant pentru credit. Așadar, vei avea nevoie cel puțin de:

• contractul tău de muncă tradus și, eventual, legalizat;

• o adeverință de salariu pe ultimele 6 luni de muncă;

• echivalentul unei fișe fiscale, eliberate de autoritățile din țara în care lucrezi sau declarația fiscală pe venit.

Sunt necesare cel puțin cele 3 documente de mai sus, însă lista completă a unui dosar de credit complet întocmit depășește câteva zeci de documente care trebuie ordonate.

Ce dobânzi sunt practicate

Dobânzile creditelor ipotecare sunt fie fixe, fie variabile, în funcție de tipul creditului ipotecar. În cazul creditului cu dobândă fixă, cea din urmă devine variabilă după o anumită perioadă, stabilită în prealabil.

Valoarea dobânzii variabile depinde de fluctuația indicilor de referință IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor), ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate si reprezintă rata medie a dobânzii pentru creditele în RON acordate pe piata interbancara) și EURIBOR (European Interbank Offered Rate indică rata internatională a dobânzii interbancare pentru împrumuturile în moneda EURO). Creditele pentru construcții au o dobândă variabilă.

Tipuri de credite pentru cetățenii cu venituri din străinătate

Cetățenii care au venituri realizate în străinătate pot obține un credit ipotecar sau unul de construcții, în lei sau în euro, deși opțiunea în lei predomină pe piața bancară din România.

"Creditul de construcții ți se potrivește dacă vrei să construiești o casă după gusturile tale. Oportunitatea de a-ți proiecta locuința așa cum ai visat mereu nu este de ratat. Înainte de a aborda acest tip de credit, este bine să cunoști modul de desfășurare al procesului.

Inițial, trebuie să găsești un teren pe care să construiești casa, apoi să aplici pentru credit. Nu trebuie să îți faci griji în privința echipei care va construi casa, pentru că instituția care te finanțează te poate ajuta în acest sens, anume în contractarea unei echipe de specialiști. Banii vor fi deblocați treptat, în tranșe", a mai arătat analiza storia.ro şi KIWI Finance.

Cadrul legislativ aplicabil

Indiferent de instituțiile la care apelezi, există un cadru legislativ căruia se supune întregul proces de acordare a creditului. Legea aplicabilă este OUG nr. 18/2018, mai exact, Codul Fiscal.

Bănci care acordă credite cu venituri din străinătate

"Piața financiară este predominantă de instituții bancare și bănci românești cu capital străin, care acordă credite. Având în vedere cererea în creștere a creditelor de către persoanele cu venituri în străinătate, ofertele sunt care mai de care mai competitive.

Particularitățile specifice acestora, cum sunt dobânda și perioada de creditare, constituie un avantaj demn de luat în calcul. Însă cui te adresezi atunci când ai nevoie de un asemenea credit? Deși primul impuls este să mergi la ghișeul băncii de la parterul blocului sau la banca cea mai prietenoasă din social media, este indicat să consulți un specialist care are cunoștințe în domeniu", au concluzionat specialiștii în imobiliare ai analizei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#credit ipotecar, #venituri strainatate, #credite nevoi personale, #storia ro, #broker de credite, #dobanzi , #credit