Contracte suspendate in scandalul de spionaj economic

Joi, 30 Noiembrie 2006, ora 13:09

   

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Zsolt Nagy, a solicitat anularea contractului de consultanta financiara, incheiat cu Credit Suisse First Boston (CSFB) pentru listarea pe Bursa a actiunilor Romtelecom. Solicitarea a fost transmisa conducerii CSFB printr-o scrisoare trimisa joi de ministru.Contractul de consultanta financiara cu CSFB a fost semnat si este in vigoare, insa nu a intrat in derulare. Conducerea Credit Suisse a fost invitata la Bucuresti, la o discutie la cel mai inalt nivel."Am initiat acest demers deoarece listarea la Bursa a actiunilor Romtelecom este un proces care nu poate avea loc fara deplina incredere a potentialilor investitori. Orice urma de indoiala cu privire la derularea acestuia poate afecta serios IPO-ul, iar statul roman risca sa esueze in atingerea obiectivului sau de maximizare a profitului", se arata intr-o declaratie facuta de ministrul Zsolt Nagy"In cazul in care reprezentatii CSFB vor fi de acord cu propunerea noastra, procesul de selectie va fi reluat confrm procedurilor legale" a mai afirmat Nagy. Potrivit Realitatea TV, cauza acestei masuri ar fi acuzatia de divulgare de secrete la adresa lui Mihai Donciu, fost consilier al ministrului.Tot astazi a fost inaintata catre conducerea CA~IB Corporate Finance Beratungs Ges.m.b.H. o scrisoare cu privire la contractul privind serviciile financiare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de statul roman la Societatea Nationala Radiocomunicatii SA, care este in vigoare, dar nu si in derulare.In acest caz s-a propus amanarea intrarii in derulare a contractului pana la clarificarea situatiei existente. Oficialii CA~IB sunt, de asemenea, asteptati la discutii pe aceasta tema la cel mai inalt nivel.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1932 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Sarkizian
rank 1
CE SPERA NAGY ?
Bazandu-se pe zicala romaneasca...
-Orce minune tine trei zile ! Nagy spera,ori sa-i treaca lu' Basescu, ori amana aceasta privatizare pana gaseste portita sa-si traga partea.
lulu
rank 1
privatizarea este o mare greseala
cine va sfatuieste domnilor va sfatuieste prost, privatizarea, listarea la bursa a romtelecomului este o mare greseala. invidizii care va sfatuiesc sunt tradatori de tara si traga pe turta lor, cum de va lasati atat de fraieriti de propunearea unor banci de investitii a caror singur obiectiv este profitul lor, nu ceea ce este mai bine pentru noi si pentru companie. listarea la bursa este o mare greseala pt ca o data cu asta romtelecomul va fi tinta unui takeover si poate oricand fi omorata si adusa la pamant. sectoarele cheie, comunicatiile, energia si utilitatile nu trebuie privatizate, lee trebuie sa ramana in mana romanilor si a statului roman. pentru greselile astea vor plati generatii dupa generatii. de ce nu se concntreaza statul roman pe privatizarea sectoarelor deficitare si neprofitabil care au intr-adevar nevoie de influx de capital? in cazul nostru, noi privatizam sectoarele oricum profitabile pt altii sa incaseze profitul. odata achizitionate, companiile astea vor fi inregistrate in paradisuri fiscale iar statul roman nici macar banii pe impozitul pe profit nu ii va incasa. de ce oare suntem atat de idioti, imi puteti reaminti si mie va rog?
peremist
rank 1
nu sunt idioti, ci tradatori si hoti
romanii nu sunt idioti, ci geniali mai degraba, vezi si disperarea cu care strainii vor sa ne adopte copiii;
insa genialitatea se manifesta la guvernanti numai prin hotie din pacate
Votati cu cei ce sunt cu adevarat patrioti, cu cei ce nu au fost inca la guvernare si care nu pot fi acuzati de hotie, adica noi cei din opozitia adevarata; noi am fost singurii care ne-am opus privatizarilor oneroase
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor