Credit Suisse, amendata pentru ca i-a ajutat pe iranieni

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 08:11

   

Credit Suisse, amendata pentru ca i-a ajutat pe iranieni
Banca elvetiana Credit Suisse a fost amendata cu 536 de milioane de dolari pentru ca a incalcat sanctiunile impuse Iranului de catre Statele Unite.

Credit Suisse este acuzata ca a ascuns in repetate randuri ca are clienti iranieni si nu le-a dezvaluit identitatea cand au facut tranzactii de milioane de dolari, transmite BBC.

Banca este acuzata si ca a ajutat Libia, Sudan si Burma sa evite sanctiunile din partea Occidentului.

Banca elvetiana a anuntat ca analizeaza situatia cu mare atentie si este hotarata sa respecte cele mai inalte standarde de integritate. Credit Suisse este a doua banca obligata sa plateasca sute de milioane pentru ca si-a ajutat clientii sa ocoleasca legile americane.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In luna ianuarie, banca britanica Lloyds-TSB a platit 350 de milioane de dolari autoritatilor americane dupa ce a fost acuzata ca a falsificat documente in favoarea unor clienti din Iran, Libia si Sudan care faceau afaceri in Statele Unite.

Potrivit oficialilor americani, arhivele Credit Suisse arata ca banca incalca legile Statelor Unite de aproape zece ani.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de799 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
indopolosudanezu
rank 1
Asa si
Si care este problema ca o banca elvetiana incalaca legile americane.
Asta e ca si cu pe mine m-ar interesa ca un chinez incalca legile din hawaii?!?!?!?!
patrula
rank 5
probabil
probabil are filiale pe teritoriul SUA. Acestea trebuie sa-si desfasoare afacerile conform legislatiei americane.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor