Ziare.com

Credit Suisse are profit dupa pierderile record din 2008

de Alexandru Toreanik
Joi, 11 Februarie 2010, ora 17:29

   

Credit Suisse are profit dupa pierderile record din 2008
Grupul bancar elvetian Credit Suisse are din nou profit dupa ce in 2008 raportase pierderi record. Banca a reusit in 2009 sa atraga clienti noi, iar tranzactiile pe care le-a facut au fost cele mai bune de la inceputul crizei.

Profitul raportat de Credit Suisse este de 6,7 miliarde de franci elvetieni (4,5 miliarde de euro), o crestere importanta dupa anul 2008, cand avea pierderi de 8,2 miliarde de franci elvetieni, transmite BBC.

Banca elvetiana a inregistrat profitul in ciuda impactului pe care l-a avut penalizarea de 300 de milioane de franci elvetieni pentru datorii, dar si amenda de 536 de milioane de dolari pe care platit-o Statelor Unite pentru ca nu a respectat sanctiunile impuse Iranului.

Brady Dougan, directorul executiv al Credit Suisse, a afirmat ca banca si-a schimbat modul de a face afaceri in ultimii doi ani. El spune ca noua strategie implica castiguri mai putin riscante.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Cealalta mare banca elvetiana, UBS, a anuntat marti ca a avut pierderi si in 2009, dar a inregistrat un profit de 1,2 miliarde de franci elvetieni in ultimul trimestru al anului.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 582 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor