Ziare.com

Paguba facuta de criza creditelor ar putea ajunge la 650 miliarde dolari

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 22:30

   

Paguba facuta de criza creditelor ar putea ajunge la 650 miliarde dolari
Cele mai grave efecte ale crizei creditelor ipotecare nu par sa se fi produs inca, in contextul in care deprecierile de active afisate reprezinta doar 40% din suma totala de 650 miliarde dolari la care estimeaza Credit Suisse paguba intregului sector bancar, potrivit unui studiu citat de AFP.

Totalul deprecierilor de active generate de criza creditelor ipotecare cu grad mare de risc din Statele Unite ar putea ajunge la 650 miliarde dolari (410 miliarde euro) pentru intregul sector bancar, potrivit unui studiu al bancherilor de la Credit Suisse, publicat vineri.

Conform calculelor efectuate de analistii bancii internationale cu sediul in Elvetia, doar 40% din suma, adica 278 miliarde dolari, a fost dezvaluita de catre reprezentantii institutiilor ce au fost afectate de criza 'subprime'.

Institutiile de creditare ar putea afisa deprecieri suplimentare ale activelor de 390 miliarde dolari si ar putea avea nevoie de noi majorari de capital, cum a fost in cazul bancii elvetiene UBS.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In prezent, bancile au anuntat majorari de capital de circa 160 miliarde dolari si ar putea urma noi miscari asemanatoare de 140 miliarde dolari, potrivit studiului.

Din totalul deprecierilor de active luate in calcul de Credit Suisse, aproape jumatate, adica 310 miliarde dolari, au avut la baza titlurile legate de piata creditelor ipotecare cu grad mare de risc (subprime).

Aproape 20 de banci din lume au fost afectate de deprecieri importante de active, legate de criza creditelor ce a izbucnit asta-vara in Statele Unite.
Citeste mai multe despre credit paguba criza Credit Suisse
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1564 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor