Când să apelezi la un credit și când nu: recomandări utile pentru bugetul tău

Advertorial
Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 16:47
3457 citiri
Când să apelezi la un credit și când nu: recomandări utile pentru bugetul tău
FOTO: Pixabay.com

Poți avea nevoie de un credit în orice moment al vieții. De rapiditatea acordării unui împrumut poate depinde soluționarea problemelor presante cu care te confrunți. Când bugetul nu poate acoperi probleme financiare urgente există soluții. O variantă rapidă și sigură este solicitarea unui credit la o instituție financiară nebancară.

În acest material îți prezentăm informațiile necesare pentru ca bugetul să nu îți fie afectat de nevoile specifice și cum poți soluționa rapid problemele cu fondurile suplimentare.

Împrumut urgent

Un venit fix constant poate să nu fie suficient pentru a acoperi o nevoie imediată. Pentru astfel de momente, poți solicita un împrumut urgent de la Viaconto, o instituție financiară nebancară. Un astfel de credit, 100% online, te ajută să rezolvi simplu și rapid orice inconvenient. Nu trebuie să oferi explicații pentru destinația banilor și nu faci drumuri la ghișeu.

Fără verificări suplimentare

Este greu să soliciți un nou împrumut în condițiile în care te descurci tot mai greu de la o lună la alta, iar scumpirile de servicii și alimente nu par să se tempereze prea curând. Când nevoile sunt mari, ajutorul poate veni de la un credit obținut fără verificări suplimentare, de la un creditor nebancar.

Nu ești verificat în baza de date de la ANAF, așa cum se întâmplă în cazul unui credit solicitat la o bancă, și nici nu trebuie să aduci documente justificative în plus.

Minim de documente

Cu dovada unui venit lunar, copia actului de identitate, un cont bancar valabil și un card atașat acestuia, cu acces la servicii de internet banking, poți obține în cel mai scurt timp un împrumut de mică valoare de la o instituție financiară nebancară, cu condiția să ai între 20 și 65 de ani și reședință pe teritoriul României.

Credit în 1, 2, 3

Selectează direct pe site-ul creditorului suma de care ai nevoie, perioada contractuală și aplică online, dacă ești de acord cu termenii și condițiile specificate. Ai informații clare de la început și afli din prima clipă ce sumă trebuie să rambursezi la finalul contractului de creditare. Calculatorul online îți oferă posibilitatea realizării simulărilor necesare pentru a putea opta pentru cea mai bună variantă de credit pentru tine.

Informare prealabilă

Dacă ai deja credite în derulare de la entități financiare bancare știi deja ce presupune depunerea unei noi solicitări și care sunt pașii de urmat. În același timp trebuie să înțelegi că un credit nebancar vine în sprijinul tău când ai nevoie de o sumă mai mică de bani imediat.

Dacă verifici online variațiile DAE (Dobânda Anuală Efectivă) nu te lua numai după informațiile potrivit cărora ai o dobândă mai avantajoasă la un credit bancar contractat pe o perioadă îndelungată. Nu primești banii imediat și plătești comisioane și taxe care nu sunt incluse în DAE.

Pentru un credit nebancar, DAE este calculată în funcție de suma cerută și de perioada contractuală. Ai toate informațiile de la început și banii în cont imediat după îndeplinirea condițiilor minime de eligibilitate.

Când să nu apelezi la un credit

Nu depune cerere pentru un împrumut bancar sau nebancar dacă ai făcut calculele și nu ai cum să rambursezi valoarea acestuia. Când situația financiară este grea, un nou credit te poate adânci în datorii. De asemenea, nu este recomandat să accesezi un credit pentru a plăti un împrumut mai vechi pentru care nu mai ai acoperire financiară.

Dacă te regăsești într-un contract de creditare cu o instituție financiară nebancară, se apropie data scadentă și nu ai banii necesari pentru închiderea liniei de cont este indicat să vorbești cu un consultant și să optezi pentru amânarea împrumutului. Pentru această variantă va trebui să achiți o taxă de prelungire.

Întârzierea la plată la un creditor nebancar îți aduce penalizări, iar în cazul neîndeplinirii obligațiilor de plată, bonitatea îți este afectată și împrumutul poate fi alocat unor terți.

În situații extraordinare este posibil să ai nevoie de bani suplimentari. Un credit nebancar poate fi soluția salvatoare, el se supune unor termene și condiții pe care trebuie să le îndeplinești. Nu este indicat să apelezi la un împrumut dacă nu îl poți rambursa, pentru a nu acumula datorii în plus.

Citește și:
Învaţă să faci alegeri mai înţelepte când eşti pe punctul de a cheltui. Cum analizezi comportamentul de cumpărare
Învaţă să faci alegeri mai înţelepte când eşti pe punctul de a cheltui. Cum analizezi comportamentul de cumpărare
Continuăm subiectul despre cheltuielile impulsive. Probabil, una dintre cele mai complicate misiuni pe care este necesar să le îndeplineşti, pentru următorii câţiva ani, este să...
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare...
#credit, #aapelare credit , #credit
Comentarii
V
viera_svarcova_credit_loan_firm
rank 1