Ce este creditul urgent și cine îl poate accesa?

Advertorial
Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 18:45
5633 citiri
Ce este creditul urgent și cine îl poate accesa?
FOTO: pexels.com

Multora dintre noi li s-a întâmplat, cel puțin o dată, să aibă nevoie urgentă de o anumită sumă de bani pentru a ieși dintr-un impas financiar. Oricât de atent ți-ai planifica bugetul, situațiile neprevăzute îl pot da ușor peste cap.

Familia și prietenii sunt, cel mai probabil, primii la care apelezi atunci când te confrunți cu probleme financiare. Membrii familiei nu te pot ajuta însă întotdeauna și poate nici nu îți dorești să fii pus în postura de a-ți suna toți prietenii pentru a găsi pe cineva dispus să îți ofere un împrumut.

Pentru astfel de situații au fost create instrumente precum creditul urgent de la Viaconto.

Ce înseamnă un credit urgent

Așa cum îi spune și numele, creditul urgent este un tip de credit online nebancar ce îți oferă posibilitatea de a obține banii de care ai nevoie într-un timp extrem de scurt, fără a mai sta la coadă la ghișee ori a trebui să justifici necesitatea împrumutului.

Sumele pe care le poți împrumuta și perioada de rambursare variază în funcție de creditor. Contează și dacă ești sau nu client nou. Este important de reținut că, dacă nu reușești să înapoiezi banii în intervalul de timp stabilit inițial, vei putea prelungi data scadentă, contra unei taxe.

Condiții generale

Pentru a putea accesa un credit urgent trebuie să îndeplinești doar câteva condiții generale, deloc complicate:

  • Să fii cetățean român și să ai o carte de identitate valabilă
  • Să nu ai datorii active
  • Să ai venituri demonstrabile (salariu, dovadă de salarizare, pensie, ajutor de șomaj).

Printre cerințele întâlnite la majoritatea creditorilor se mai numără:

  • Vârsta minimă - 18-20 de ani
  • Cont bancar activ în care încasezi venitul lunar
  • Card bancar activ aferent contului bancar
  • Opțiunea Internet Banking aferentă contului bancar
  • Copie după cartea de identitate și un extras de cont
  • Adresă de e-mail activă și număr de telefon.

Cum aplici pentru un credit urgent

Odată ce ai stabilit suma de care ai nevoie și intervalul de timp în care vei putea înapoia banii, tot ce trebuie să faci e să completezi formularul disponibil pe site-ul creditorului ales, să încarci documentele cerute și să soliciți aprobarea împrumutului. Întreg procesul nu va dura mai mult de câteva minute, iar în câteva ore ai putea avea deja banii în cont.

Sfaturi de care ar trebui să ții cont

Creditul urgent este o soluție perfectă pentru a face față acelor cheltuieli neașteptate. Este important să reții că nu este însă o soluție la care poți apela pe termen lung. De aceea ar trebui să ții cont de câteva sfaturi înainte de a face un credit:

  • Calculează cu atenție suma de care ai nevoie. Nu împrumuta mai mult decât ai nevoie doar pentru că poți face acest lucru.
  • Asigură-te că nu este o sumă de bani atât de mare încât să nu o poți înapoia.
  • Analizează cu atenție oferta de credite pentru a-l putea alege pe cel mai avantajos pentru tine.
  • Înapoiază banii cât poți de repede. Chiar dacă creditorul își oferă posibilitatea de a prelungi împrumutul, se va percepe o taxă pentru asta și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să te trezești cu costuri în plus.

Suma obținută printr-un credit urgent poate fi folosită în funcție de nevoile și dorințele tale. De regulă, cele mai multe persoane apelează la un astfel de credit pentru a scăpa de bătăile de cap provocate de nevoi apărute pe neașteptate, a căror rezolvare nu poate fi amânată. Fie că este vorba de reparații auto, facturi restante, repararea electrocasnicelor ori alt gen de urgențe personale, este decizia ta ce faci cu bani. Nu uita însă că scopul unui astfel de credit este de a te scăpa de probleme, nu de a-ți crea altele noi. Fii responsabil și împrumută-te doar atunci când ai cu adevărat nevoie și doar cât este necesar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#credit, #credit urgent , #credit