Evoluția pieței creditelor rapide online din România

Advertorial
Joi, 29 Februarie 2024, ora 16:43
3318 citiri
Evoluția pieței creditelor rapide online din România
FOTO: mrfinance.ro

În ultimii 12 ani, volumul de credite nebancare acordate populației a crescut cu peste 270%, de la 800 de milioane de euro în 2011, la aproximativ 3 miliarde în 2023. Conform unui studiu realizat de Reveal, circa 36% dintre respondenți au spus că au sau avut un credit sau card de credit de la IFN.

Care sunt motivele care au dus la creșterea accelerată a pieței creditelor IFN și care sunt principalele aspecte pe care le iau în considerare oamenii atunci când accesează un împrumut nebancar?

Piața creditelor IFN - în continuă creștere

Piața creditelor rapide nebancare a avut o evoluție semnificativă în ultimii an. Principalele motive care au dus la creșterea volumului de credite IFN sunt:

 • Accesibilitate. Conform unui raport al Institutului Național de Statistică, 8 din 10 gospodării din România au acces la internet. Avand în vedere că majoritatea creditelor nebancare rapide pot fi accesate online de acasă, eliminând formalitățile birocratice și nevoia deplasării la o sucursală - accesul la internet a facilitat și accesul la credite nebancare rapide.
 • Ușurința în aplicare. Cererea de credit pentru un împrumut nebancar se completează foarte rapid, online, fără nevoia de a furniza multe documente justificative și a aștepta câteva zile sau chiar săptămâni pentru aprobarea acesteia.
 • Condiții de acordare din ce în ce mai flexibile. Multe IFN-uri oferă condiții de creditare și rambursare personalizate și flexibile - lucru care a făcut ca aceste împrumuturi să fie tot mai atractive pentru români.

Ce aspecte analizează oamenii când accesează un credit IFN

Conform unui studiu oferit de Reveal, realizat pe un eșantion de 1003 persoane, principalele aspecte pe care le iau în considerare oamenii când accesează un produs de credit nebancar sunt:

 1. Să ofere instrumente ușor de utilizat pentru a urmări și controla situația financiară.
 2. Să aibă parteneriate cu cât mai multe magazine fizice sau online.
 3. Să ofere un nivel ridicat de personalizare în funcție de client.

Astfel, putem observa ca datorită dezvoltării tehnologice, dar și a creșterii numărului de Instituții Financiare Nebancare, clienții caută mai mult să-și poata customiza împrumutul în funcție de nevoia lor, să poată face achiziții de la comercianți parteneri, dar și să aibă posibilitatea să vorbească aproape instant cu furnizorul de credit.

Pe lângă asta, printre beneficiile la care se așteaptă cineva atunci când accesează un credit IFN sunt:

 • Să aibă o dobândă și comisioane cât mai mici
 • Taxe anuale cât mai mici
 • Posibilitatea ca împrumutul să poată fi accesat online

Putem observa că printre criteriile importante este faptul ca împrumutul să aibă dobânzi și costuri cât mai mici.

Produsele de creditare de la IFN-uri, tocmai datorită faptului că pot fi luate rapid, sunt accesibile pentru majoritatea persoanelor care au nevoie de lichidități pe termen scurt, vin la pachet și cu dobanzi mai mare decât creditele bancare.

Cele mai cunoscute IFN-uri care oferă credite rapide

În momentul realizării sondajului, oamenii au fost întrebați și care sunt IFN-urile pe care le cunosc. Astfel, a fost realizat și un top 10 al celor mai cunoscute IFN-uri de pe piața.

Am indicat mai jos care sunt acestea și care sunt condițiile generale de creditare:

Astfel, în top 5 cele mai cunoscute IFN-uri sunt:

 • Provident
 • iCredit
 • Viva Credit
 • Axi Card
 • Credius

Cele mai bune credite rapide

Având în vedere dorințele oamenilor atunci când aplică pentru un credit rapid online, și anume: să aibă dobânzi mici, să poate fi accesat online, să ofere instrumente prin care să poată fi monitorizată situația împrumutului, AXI Card corespunde tuturor aspectelor.

Acesta este un card de credit care îți oferă posibilitatea să accesezi inițial până la 4.000 lei.

Ulterior, în funcție de comportamentul de plată, această limită poate fi negociată. Avantajul unui card de cumpărături față de un împrumut normal este că aplici o singură dată și ai la îndemână banii atunci când ai nevoie. Plus la asta, vei plăti dobândă doar pentru banii pe care i-ai folosit.

Astfel, AXI Card percepe o dobândă fixă de 0,19%/zi, respectiv 5,9% pe lună fără nici un comision sau alte taxe ascunse. Este cea mai mică dobândă de pe piața creditelor nebancare.

Pe lângă asta, AXI Card îți pune la dispoziție și o aplicație unde poți să:

 • Îți blochezi și activezi cardul de credit
 • Gestionezi retragerile de numerar
 • Gestionezi plățile online
 • Vezi informațiile despre tranzacțiile efectuate
 • Vezi informațiile despre obligațiile curente.
 • Aplicarea pentru AXI Card poate fi făcută online pe site-ul companiei.

La ce să fii atent când accesezi un credit IFN

Deși un credit rapid poate fi de mare ajutor, folosit necorespunzător acesta îți poate da bătăi de cap. Iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când accesezi un credit online.

 1. Parcurge cu atenție contractul de împrumut.
 2. Acordă atenție mărită condițiilor și costurilor menționate în contract.
 3. Verifică graficul de rambursare, astfel încât să nu depășești data scadenței.
 4. Informează-te întotdeauna cu privire la penalitățile aplicate în situația întârzierii plății.
 5. Nu împrumuta mai mult de 25-30% din venitul tău lunar.
 6. Achită lunar întreaga suma utilizată (plus dobânda aferentă).
 7. Evită să ajungi în situația în care firma creditoare va aplica penalități.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Compania Apple a informat utilizatori de iPhone din zeci de țări cu privire la faptul că ar putea fi ținta unor „atacuri spyware mercenare”. Scopul acestora ar fi de a compromite siguranța...
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
#credit, #credit IFN, #credit rapid, #obtinere credit rapid , #credit