Planurile tale prind contur cu o refinanțare de credit pentru nevoi personale

Advertorial
Joi, 30 Martie 2023, ora 18:21
4188 citiri
Planurile tale prind contur cu o refinanțare de credit pentru nevoi personale
FOTO: shutterstock.com

Creditele bancare reprezintă o modalitate prin care îți poți acoperi nevoile imediate sau diferite urgențe. Deși ar fi ideal să economisești sumele de care ai nevoie, uneori planurile tale nu mai pot aștepta. Atunci intră în scenă creditele de nevoi personale. Când contractezi un credit de nevoi personale, nu trebuie să justifici modul în care vei cheltui suma respectivă.

În cazul în care ai contractat deja un astfel de credit și din anumite motive îți dorești o schimbare - rata a crescut, îți este greu să o mai plătești sau pur și simplu îți dorești bani în plus - poți apela la un instrument foarte util, numit refinanțare. În continuare, îți vom spune ce presupune refinanțarea unui credit de nevoi personale.

Ce presupune refinanțarea unui credit

Ce înseamnă refinantarea unui credit de nevoi personale? Refinanțarea este procesul prin care poți obține un nou credit pentru a-ți achita creditele pe care le deții deja. Poți face acest lucru pentru a micșora suma lunară de plată (rata) sau pentru a obține o sumă de bani suplimentară.

Dacă ai mai multe credite, acestea pot fi comasate într-unul singur, cu o rată mai mică decât suma ratelor pe care le plătești în acest moment. Pot fi refinanțate inclusiv creditele de nevoi personale. De asemenea, este important să știi că poți schimba și tipul dobânzii din variabilă în fixă și invers.

Pași necesari pentru procedura de refinanțare

În mare parte, procedura pentru refinanțarea unui credit este aceeași ca obținerea creditului dorit. Datorită evoluției tehnologice, acum este atât de simplu să refinanțezi un credit, chiar din confortul casei tale.

Primul pas este simularea creditului. Poți folosi un calculator online pentru a afla orientativ care va fi noua ta rată, care este suma pe care va trebui să o rambursezi și care este comisionul de rambursare anticipată. După ce ai aflat toate aceste date, trimite simularea online împreună cu datele tale de contact, iar în cel mai scurt timp o sa îți fie preluată solicitarea.

Următorul pas este analiza preliminară a solicitării tale și invitația la bancă. Ține cont că înainte de vizita la bancă, este posibil să ți se solicite și alte documente justificative, însă acestea sunt cazuri rare și nu trebuie să îți faci griji. Dacă totul este în regulă și ai veniturile înregistrate la ANAF, poți primi pe loc refinanțarea. În caz contrar, așa cum îți spuneam, este posibil să fie nevoie și de alte documente justificative.

După aprobarea creditului, banca se va ocupa de virarea sumei, iar tu va trebui să te ocupi de ultimele documente, cum ar fi cererea pentru închiderea creditului refinanțat.

Deși poate părea un proces destul de dificil, adevărul este că totul se poate rezolva în doar câteva zile, cu un minim de efort. Cel mai mult poate dura aprobarea refinanțării și transferul banilor. În rest, totul este rapid și simplu, mai ales că prima parte din acest proces se poate realiza online.

Cum te poate ajuta refinanțarea unui credit de nevoi personale?

La final, vrem să îți prezentăm și cum te poate ajuta refinanțarea unui credit de nevoi personale. În primul rând, te poate ajuta să plătești o rată mai mică. Poți obține o dobândă mai mică față de a creditului pe care îl refinanțezi, iar acest lucru îți aduce economii substanțiale.

În al doilea rând, poți obține bani în plus pentru proiectele tale. Dacă ai nevoie de o sumă, indiferent cât este de mică, o refinanțare poate fi modalitatea prin care planurile tale pot prinde contur.

Așadar, dacă îți dorești să plătești mai puțin pentru creditele pe care le ai, alege refinanțarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#credit, #refinantare, #refinantare credit, #credit nevoie personale , #credit