Bani pentru antreprenorii români prin IMM Invest Plus 2023. Care este valoarea maximă a creditelor în cadrul programului

Vineri, 17 Martie 2023, ora 10:00
1534 citiri
Bani pentru antreprenorii români prin IMM Invest Plus 2023. Care este valoarea maximă a creditelor în cadrul programului
"Antreprenorii pot accesa finanțare atât pentru proiectele de investiții cât și pentru acoperirea necesarului de capital de lucru" FOTO Pixabay.com

CEC Bank continuă şi anul acesta finanțarea antreprenorilor români prin programele guvernamentale IMM Invest Plus, acordând credite antreprenorilor locali cu dobânzi și comisioane subvenționate.

“Antreprenorii pot accesa finanțare atât pentru proiectele de investiții cât și pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru consolidarea și extinderea afacerilor acestora, adaptarea la cerințele actuale de climă și digitalizare, menținerea și crearea de locuri de muncă”, a declarat, în cadrul unui comunicat de presă, Directorul Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank, Ramona Ivan.

Astfel, de la începutul Programului, din 2020, CEC Bank a acordat finanțări de circa 5 miliarde de lei. Programul își propune sprijinirea antreprenorilor în obținerea finanțărilor necesare pentru depășirea dificultăților economice actuale, amplificate în ultima perioadă de invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Schema de ajutor de stat

Prin schema de ajutor de stat pot fi accesate credite de investiții și/sau credite pentru capital de lucru, garantate până la 90% cu garanții de stat, emise de Fondul de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Fondul de Garantare a Creditului Rural și Fondul Român de Contragarantare.

Valoarea maximă a creditelor în cadrul Programului IMM Invest Plus este de până la 10 milioane lei pentru investiții și de până la 5 milioane lei pentru capital de lucru, cu o durată maximă de finanțare de până la 72 luni în cazul creditelor de investiții, respectiv 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Ajutorul de stat sub formă de grant de care beneficiază antreprenorii care accesează aceste credite acoperă dobânda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului precum și comisioanele de garantare pe toată perioada de valabilitate a garanției.

Componentele programului IMM Ivest Plus 2023

• IMM Invest România

• Agro IMM Invest

• Imm Prod

• Garant Construct

• Innovation

• Rural Invest

Credite Noua Casă cu dobânzi începând de la 7,61 % (IRCC + 1,90%)

CEC Bank acordă și în 2023 credite prin programul Noua Casă cu dobânzi începând de la 7,61 % (IRCC + 1,90%), pentru cei care își încasează salariul prin instituţia bancară, valoare redusă cu 0,40 pp față de cea a creditelor ipotecare standard. Creditele au ZERO comision de analiză/acordare și zero comision de administrare perceput de bancă.

Creditele Noua Casă prevăd un nivel mai redus al avansului față de finanțările standard pentru locuințe - 5% pentru locuințe sub 70.000 de euro, în timp ce pentru cele cu prețuri între 70.000 euro și 140.000 euro, avansul este de 15%.

Astfel, pentru un credit Noua Casă de 250.000 de lei pe o perioadă de 25 de ani, beneficiarul creditului va plăti o rată lunară de 1 865,40 lei, în condițiile de dobândă ale programului cu încasarea salariului la CEC Bank. Dobânda anuală efectivă (DAE) este de 8,06%.

Eveniment Quarterly Report

Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 11,59% în septembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la un volum de 10.545 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei...
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro la 30 septembrie 2023, în creştere cu 9,9% faţă de 53,901 miliarde de euro la 31 august 2023,...
#credite, #IMM Invest, #CEC Bank, #ramona ivan, #noua casa, #investitii , #credit