România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”

Joi, 19 Mai 2022, ora 22:51
5129 citiri
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Liderul PSD a vorbit despre un nou pachet social pentru cei cu venituri mici FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest context, liderul PSD a avansat ideea unui nou pachet social.

Marcel Ciolacu a susţinut că în mod ”categoric Guvernul va trebui să vină cu un al treilea pachet social, în baza căruia creşterea economică să se resimtă şi în nivelul de trai al populaţiei”.

”Ştiţi foarte bine că, de când am intrat la guvernare, am venit cu un pachet social în ianuarie, acum venim cu acest pachet, ”Sprijin pentru România”, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la România Tv.

El a subliniat că este nevoie de creşteri ”în zona celor cu venituri mici şi mijlocii”.

”Eu cred că, cât mai curând, vom veni cu acest nou pachet. (...) Vedem o creştere economică şi acum se vine cu un nou pachet. Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente. Nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a adăugat Ciolacu.

Potrivit unei estimări preliminare a Eurostat, publicată recent, Produsul Intern Brut al Uniunii Europene a înregistrat o creştere de 0,4% în primele trei luni ale acestui an comparativ cu trimestrul precedent, iar România a avut cea mai mare creştere economică din UE, cu un avans de 5,2%.

Față de primul trimestru din 2021, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 5,2% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România, cu un avans de 6,5%, se numără printre statele cu cea mai puternică creştere economică, alături de Portugalia (11,9%), Polonia (9,1%), Austria (8,7%), Ungaria (8%) şi Danemarca (6,8%).

#crestere economica Romania, #Marcel Ciolacu PSD, #masuri sociale romani, #sprijin pentru romania , #stiri Marcel Ciolacu