Mediul de afaceri confirmă încrederea în politicile PSD de creștere economică

Publicitate electorala
Duminica, 19 Mai 2024, ora 12:18
6170 citiri
Mediul de afaceri confirmă încrederea în politicile PSD de creștere economică
FOTO Pexels.com

Mediul de business validează politica PSD de control al inflației și a creșterii Produsului Intern Brut (PIB). Nivelul de încredere a managerilor români în economie a atins cea mai mare valoare măsurată în ultimii patru ani. Astfel, indicele Confidex by Impetum Group a ajuns la cel mai înalt nivel de la lansare (52,5 puncte), în primul semestru din 2024.

Pe fondul scăderii inflației, al creșterii PIB-ului și al unui optimism crescut al mediului de afaceri autohton, dar și internațional, în legătură cu evoluția economiei, valoarea indicelui Confindex a depășit maximul anterior de 50,2, înregistrat în primul semestru al anului 2023. Rezultatele ediției a 10-a a studiului indică optimism, reziliență și adaptabilitate din partea mediului de business românesc, peste o treime (34%) dintre managerii români declarându-se relaxați cu privire la economia autohtonă.

Ținerea sub control a inflației și creșterea PIB de către PSD, motive de optimism pentru managerii români

Gradul de optimism al managerilor români cu privire la economia românească a crescut, potrivit studiului, față de jumătatea anului trecut. Aceasta se datorează, pe de o parte, semnalelor pozitive la nivel de indicatori macroeconomici, cum ar fi scăderea inflației și creșterea PIB-ului, și, pe de altă parte, adaptabilitatea mediului de afaceri de a căuta soluții și noi oportunități pentru a rămâne relevanți pe piață.

În plus, așa cum arată datele Institutului Național de Statistică (INS), măsurile PSD de stimulare a mediului de afaceri din România, implementate de Guvernul Marcel Ciolacu, au permis ca economia românească să atingă anul trecut un nivel-record de investiții, de peste 101 miliarde de lei. În plus, pentru 2024, este țintită depășirea pragului de 120 de miliarde de lei.

Potrivit datelor studiului Confidex, companiile din domeniul serviciilor sunt cele mai optimiste (indice de încredere 57,1 la nivelul sectorului), urmate de IT (53,7) și construcții și comerț (ambele domenii cu o valoare a indicelui de 52,6).

În contextul actual al pieței, principalele priorități ale managerilor autohtoni sunt creșterea vânzărilor (48% dintre aceștia), retenția angajaților (26%), îmbunătățirea relației cu clienții (26%), accesul la finanțare (22%) și digitalizarea și automatizarea (21%).

PNL, gata să trădeze PSD. În speranța că va da viitorul preşedinte, ar putea trece în opoziție SURSE
PNL, gata să trădeze PSD. În speranța că va da viitorul preşedinte, ar putea trece în opoziție SURSE
Fotoliul de președinte al României bagă zâzanie în Alianța PSD PNL, ambele partide anunțând recent că merg cu candidat propriu la alegerile din toamnă. În spatele ușilor închise,...
Opinie: Îl vrea Ciolacu pe Geoană prezidențiabil?
Opinie: Îl vrea Ciolacu pe Geoană prezidențiabil?
Premierul vrea prezidențiale în septembrie, imediat după creșterea pensiilor, ca să profite de valul recunoscător. Liderul PNL ar prefera prezidențialele odată cu parlamentarele în...
#crestere economica, #mediu afaceri, #PSD , #stiri politice
  1. Clotilde Armand aruncă săgeți spre șeful AEP: ”Bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”
  2. Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
  3. Nicolae Ciucă surprinde: ce făcea președintele PNL în timp ce Marcel Ciolacu urmărea România - Ucraina de pe Allianz Arena - FOTO
  4. În ce măsură se poate repeta scenariul Iliescu-Vadim la alegerile prezidențiale din 2024: „Se poate crea o stare de spirit negativă”
  5. Noi rezultate la alegerile locale. Cum se poziționează PSD față de PNL
  6. PNL, gata să trădeze PSD. În speranța că va da viitorul preşedinte, ar putea trece în opoziție SURSE
  7. BEC a respins cererea de renumărare a voturilor în orașul Constanța, dar și în trei județe din țară
  8. Optimism în USR după rezultatele slabe la alegeri: ”Vom reporni partidul cu toată forţa”. Noi informații despre viitoarea conducere
  9. Lucian Bode nu scapă de decizia de plagiat: ”A pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces” FOTO
  10. Opinie: Îl vrea Ciolacu pe Geoană prezidențiabil?