Cum ar putea fi realizată creșterea pensiilor cu bani din PNRR. „Susţinem cu cea mai mare tărie”

Luni, 14 Februarie 2022, ora 12:25
3492 citiri
Cum ar putea fi realizată creșterea pensiilor cu bani din PNRR. „Susţinem cu cea mai mare tărie”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu a vorbit luni, 14 februarie, despre dorinţa PSD de a optimiza PNRR-ul, pe partea de pensii FOTO Pixabay

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a vorbit luni, 14 februarie, despre dorinţa PSD de a optimiza PNRR-ul, pe partea de pensii.

Liderul liberalilor a transmis că cel mai simplu este să punem această întrebare la Comisia Europeană, dacă se poate face acest lucru. Despre majorarea pensiilor, liderul PNL a spus că, ”dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţin cu cea mai mare tărie”.

Despre răspunsul Comisiei Europene privind renegocierea PNRR, care nu se poate face decât în condiţii excepţionale şi anunţul lui Marcel Ciolacu, că PSD îşi doreşte optimizarea PNRR, pe capitolul pensii, Florin Cîţu a spus că ”cel mai simplu este să punem întrebarea cu optimizarea”.

”A fost pusă întrebarea, înţeleg, cu renegocierea, răspunsul a fost: Nu!. O să punem întrebarea cu optimizarea şi vedem ce va spune Comisia. Nu are sens să tot discutăm noi aici”, a afirmat preşedintele PNL.

Întrebat dacă PNL este de acord cu creşterea pensiilor, pe baza încasărilor statului, din acest an, Cîţu a răspuns: ”Binenţeles! Dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie. Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari şi pe cei din sectorul bugetar. (..) Să fim foarte atenţi, mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei”, a mai spus el.

#crestere pensii, #PNRR, #Florin Citu, #Comisia Europeana , #PNL