Reacțiile bucureștenilor la creșterea prețului gigacaloriei: "Ați pregătit terenul pentru un nou mandat Gabi Firea la primărie!"

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 18:20
5545 citiri
Reacțiile bucureștenilor la creșterea prețului gigacaloriei: "Ați pregătit terenul pentru un nou mandat Gabi Firea la primărie!"
Primarul Capitalei FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a rugat, miercuri, 30 martie, pe bucureşteni să înţeleagă situaţia creată prin creşterea tarifului la gigacalorie.

"Rog bucureştenii să înţeleagă situaţia şi îi asigur că n-am fi mărit acest preţ dacă n-am fi fost obligaţi de realităţile economice", a scris edilul general, pe pagina sa de Facebook.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat miercuri majorarea preţului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Noul preţ care va fi plătit de bucureşteni este 330 de lei + TVA şi va intra în vigoare pe 1 aprilie.

Pe pagina de Facebook a primarului unde a postat anunțul creșterii prețului, sute de bucureșteni au reacționat.

Unii sunt de acord cu creșterea prețului

"Foarte bine! Pentru cei ce previzibil se vor plânge:

1. să se uite cât îi costă gazul pe cei cu centrale (din care nu toți ar fi avut opțiunea de termoficare, pentru că nu stau la bloc racordat la ea).

2. să se uite la prețurile din alte orașe, eventual și în afară României.

3. să înțeleagă că a ține apartamentul încălzit la 25 de grade cu geamul crăpat nu e un drept al omului, ci o risipă pe care nu trebuie să o suporte toți ceilalți contribuabili."

"Decizia e corectă. Din păcate asta îi va asigura lui Firea un nou mandat de primar pentru că lumea nu e în stare să gândească dincolo de următoarele 2-3 minute."

"Da, înțelegem de cel puțin 32 ani. Dar, răspunde cineva că în prețul gigacaloriei intră și pierderile? Adică, toată indolența, șmecheriile/ furturile unor decidenți din cauza cărora s-a ajuns la asemenea costuri? Și mă refer doar la Primărie."

"E bine că ai luat/ați luat măsurile astea pe care Firea sau PSD nu ar fi fost în stare să le ia. Sunteți inteligenți foc (mai ales tu!), ați pregătit terenul pentru un nou mandat Gabi Firea la primărie! Bașca i-ați scutit de niște măsuri nepopulare. Totul în numele "realităților economice""

"Să mărească tot, cine vrea să stea în capitală să plătească, inclusiv nomazii de TR, GR, DB și mulți alții care au umplut capitala de rable al căror preț este un salariu mediu pe economie."

"Și indicatorii economici pentru lucrările de construcție/reabilitări etc vor trebui măriți, ca urmare a noilor realități. Dacă nu se ca face asta, constructorii vor renunța la lucrările licitate și câștigate sau le vor tărăgana până la calendele grecești."

Alții sunt revoltați

"Ce salariu aveți, dle primar? Eu am venit de 1100 lei. Vot de la mine nu mai pupați. Nici vreun partid dintre cele înșirate, care s-au întrecut la vot."

"Salariile când mai cresc?Știți că alimentele s-au scumpit?curentul s-a scumpit,la fel și carburantul, Inflația a crescut,ratele sunt mai mari. Salariile pe când?"

"Să nu care cumva să recunoști că nu ai făcut nimik în orașul asta și că nu mai ai bani .Ai mărit prețul la transportul în comun ai mărit prețul chiar și de 10 ori la parcări ai mărit impozite ce mai urmează?"

"Realitățile economiceeee? Care sunt? Salariile noastre se dublează și ele?? Pe ce lume trăiți dom' primar?"

"Din păcate nu înțelegi că viitorul sunt centrale individuale și ne pui pe toți în aceeași oală!!! Ești tot comunist!!! "

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#crestere pret gigacalorie, #Bucuresti, #NIcusor Dan, #reactii, #bucuresteni , #stiri Nicusor Dan