Marcel Ciolacu anunță mărirea pensiilor și a salariilor: „Toate veniturile, şi bugetari, şi privat, şi pensionari”

Luni, 14 Februarie 2022, ora 15:03
10525 citiri
Marcel Ciolacu anunță mărirea pensiilor și a salariilor: „Toate veniturile, şi bugetari, şi privat, şi pensionari”
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 14 februarie, că este posibil ca în România să fie majorate toate veniturile, în funcţie de impactul inflaţiei.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este posibil să crească pensiile şi salariile, Ciolacu a spus: "Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei. Când spun toate veniturile, înseamnă şi bugetari, şi privat, şi pensionari. Este posibil să avem acest lucru. Cu toţii ne-am angajat în acest act de guvernare ca oamenii să trăiască mai bine şi să găsim soluţii pentru ei".

El a evitat să spună de când vor fi majorate aceste venituri.

"Toate aceste lucruri sunt în discuţie în acest moment. Sunt într-o coordonare economică. Vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei. Toate aceste discuţii pleacă în primul rând de la cauză. Haideţi să venim cu soluţiile cele mai bune pentru a rezolva cauza şi apoi mergem pe lanţul efectului", a menţionat liderul PSD.

Ciolacu a mai spus că se bucură foarte mult că premierul a decis să meargă împreună cu ministrul Muncii la Comisia Europeană să discute despre pensiile din România.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, declara tot luni că PSD ar trebui să întrebe Comisia Europeană dacă este posibilă optimizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă la capitolul pensii, adăugând că liberalii sunt de acord cu creşterea pensiilor dacă sunt resurse la bugetul de stat.

"Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari sau pe cei din sectorul bugetar. Ci şi pe cei din sectorul privat, care plătesc. Să fim foarte atenţi: mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei", afirma Cîţu.

Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Președintele clubului Farul, Gică Popescu, a fost în audiență la Marcel Ciolacu, premierul României. Gică Popescu a discutat despre finanțarea acdaemiillor și a cluburilor de fotbal....
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#crestere venituri, #inflatie, #marcel ciolacu , #stiri Marcel Ciolacu
Comentarii