Creșteri enorme de prețuri la Paris, în perioada Jocurilor Olimpice din 2024: O noapte de cazare, peste 1.000 de euro

Luni, 01 Ianuarie 2024, ora 09:44
2661 citiri
Creșteri enorme de prețuri la Paris, în perioada Jocurilor Olimpice din 2024: O noapte de cazare, peste 1.000 de euro
Creșteri exagerate de prețuri la Paris în perioada Jocurilor Olimpice Foto: pixabay.com

Creșteri de prețuri enorme la Paris. Conform asociaţiei de consumatori UFC-Que choisir, hotelierii din Paris şi din suburbiile capitalei Franţei "măresc preţurile" în perspectiva Jocurilor Olimpice din vara anului 2024, transmite RMC Sport.

O noapte de cazare poate ajunge și la 1.033 de euro.

"1.033 de euro este preţul mediu pentru noaptea de 26-27 iulie 2024, faţă de 317 euro pentru noaptea de 12-13 iulie, adică o creştere de 226%", notează asociaţia pe site-ul său.

UFC-Que choisir a comparat preţurile, la 15 zile distanţă, a 80 de unităţi hoteliere din apropierea locului unde va avea loc ceremonia de deschidere.

Dintre aceste hoteluri, doar 50% au precizat că mai aveau camere disponibile pentru ziua ceremoniei de deschidere, deşi UFC-Que Choisir nu a fost în măsură să spună dacă celelalte hoteluri erau "deja complet rezervate" sau dacă păstrau "camere disponibile".

Pe lângă tarifele practicate, hotelierii sunt criticaţi şi pentru că şi-au înăsprit condiţiile de rezervare. Asociaţia explică faptul că "30% dintre hotelurile care oferă camere au cerut clienţilor să rezerve cel puţin două nopţi", iar revista adaugă că "acest lucru poate ajunge până la cinci" nopţi.

Répression des Fraudes îşi dublează controalele

Acest studiu realizat de UFC-Que choisir, publicat cu şapte luni înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august) de la Paris, nu este primul care atrage atenţia asupra scumpirii camerelor în timpul evenimentului. Preţul mediu al unui sejur de o noapte în regiunea Île-de-France a crescut de la 169 de euro în iulie 2023 la 699 de euro în timpul Jocurilor, potrivit unui sondaj realizat în septembrie de Biroul de Convenţii şi Vizitatori din Paris.

Creşteri de preţ similare au fost observate şi pe platformele de închiriere, precum Airbnb. Pentru a combate aceste creşteri de preţuri, Répression des Fraudes îşi va dubla controalele în hotelurile şi restaurantele franceze de acum până la Jocurile Olimpice, urmând să verifice 10.000 de unităţi din Franţa, pentru a se asigura că turiştii "beneficiază de un raport calitate-preţ bun", a anunţat ministrul delegat pentru turism, Olivia Grégoire, la începutul lunii decembrie.

Inflaţia preţurilor hotelurilor este un fenomen obişnuit atunci când sunt organizate evenimente culturale sau sportive majore. UFC-Que choisir a criticat deja hotelurile în timpul Campionatului European de Fotbal din 2016 şi al Cupei Mondiale de Fotbal din 1998, ambele organizate în Franţa. "Cu toate acestea, creşterile au fost mai rezonabile", subliniază UFC-Que choisir.

Quarterly Report - Editia 4

Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că acum Team România are 88 de sportivi. Loredana Toma s-a calificat la JO, după ce s-a...
Cum să-ți pregătești pielea și părul înainte de o vacanță la mare: sfaturi și trucuri
Cum să-ți pregătești pielea și părul înainte de o vacanță la mare: sfaturi și trucuri
Vacanța la mare este un mod excelent de a te relaxa, a te distra și a petrece timpul alături de cei dragi, în timp ce te bucuri de soare, nisip și apă sărată. Însă poate însemna și un...
#cresteri preturi, #Paris, #jocurile olimpice, #vara, #2024 , #Franta