Ancheta dispariției misterioase a unei studente din America finalizată, după 25 de ani, cu o condamnare la închisoare pe viață

Sambata, 11 Martie 2023, ora 14:41
2683 citiri
Ancheta dispariției misterioase a unei studente din America finalizată, după 25 de ani, cu o condamnare la închisoare pe viață
Ancheta dispariției misterioase a unei studente din America finalizată, după 25 de ani, cu o condamnare la închisoare pe viață FOTO news.ro

Una dintre cele mai cunoscute crime nerezolvate din California, care are în prim plan dispariția studentei Kristin Smart, a fost finalizată cu o condamnare pe viață, la mai bine de 25 de ani de la faptă.

Bărbatul găsit vinovat în cele din urmă pentru uciderea tinerei a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă, dintre care cel puţin 25 de ani cu executare, relatează presa americană.

Pedeapsa cu închisoare pe viaţă impusă fostului coleg de clasă al lui Smart, Paul Flores, pedeapsa maximă conform sistemului penal actual din California, a fost anunţată vineri de procurorul districtului San Luis Obispo.

"Astăzi, sistemul nostru de justiţie penală şi victimă a făcut în sfârşit dreptate pentru Kristin Smart", a transmis procurorul Dan Dow într-un comunicat.

Paul Flores, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit vinovat de un juriu format din 12 membri în octombrie 2022, la finalul unui proces de trei luni. El fusese arestat şi acuzat de moartea lui Kristin Smart în aprilie 2021.

Un juriu separat l-a achitat pe tatăl acuzatului, Ruben Flores, care fusese acuzat că a ajutat la ascunderea cadavrului lui Smart.

Kristin Smart avea 19 ani când a dispărut, la 25 mai 1996, de la Universitatea Politehnică de Stat din California, care are campusul în comitatul San Luis Obispo, la aproximativ 240 km la nord-vest de Los Angeles. Ultima dată fusese văzută întorcându-se în căminul ei de la o petrecere care a avut loc în afara campusului, în jurul orei 2 dimineaţa.

Procurorii l-au acuzat pe Flores că a ucis-o în timpul unui viol sau al unei tentative de viol în camera sa de cămin. Rămăşiţele tinerei nu au fost găsite însă niciodată, deşi anchetatorii au căutat corpul ei în 18 locuri.

Flores, care ani de zile a fost principalul suspect în cazul dispariţiei tinerei, le-a spus anchetatorilor că a plecat de la aceeaşi petrecere cu Kristin Smart, dar s-a despărţit de ea la un bloc de căminul unde stătea ea. În orice caz, el a fost ultima persoană care a văzut-o în viaţă.

Dispariţia lui Smart a zguduit oraşul San Luis Obispo din California, fără să se înregistreze prea multe progrese în acest caz timp de mai bine de două decenii. Smart a fost declarată oficial moartă de autorităţi în 2002.

Noi dovezi şi martori descoperiţi de jurnalistul independent Chris Lambert în cadrul podcastului său documentar din 2019 "Your Own Backyard" i-au ajutat pe anchetatori să rezolve cazul.

Ca răspuns la întârzierile în investigarea acestui caz, Congresul statului a adoptat o lege care cere colegiilor şi universităţilor să împărtăşească mai rapid informaţiile despre studenţii dispăruţi cu poliţia din afara campusului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#crima america, #disparitie, #inchisoare pe viata , #America