Cazul crimei de la Sibiu: Magistratul care trebuia să judece arestarea suspecților și-ar fi închis telefonul

Luni, 20 Noiembrie 2023, ora 19:58
5861 citiri
Cazul crimei de la Sibiu: Magistratul care trebuia să judece arestarea suspecților și-ar fi închis telefonul
Costinel Cosmin Zuleam, Laurențiu Ghiță și Cristian Marian Minea (de la stânga la dreapta) FOTO Poliția Română

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, afirmă că ”rezolvarea” cazului de jaf urmat de crimă de la Sibiu reprezintă ”un mesaj către orice cetăţean care şi-ar pune în gând să mai încalce legea, în felul acesta, atât de grav, cu speranţa că poate scăpa prin fugă”. ”Vor fi prinşi oriunde merg, mai devreme sau mai târziu”, arată Predoiu.

Magistratul care trebuia să judece propunerea de arestare și-ar fi închis telefonul. ”În final s-au făcut toate procedurile legale, a fost respectată legea şi acţiunea poliţiştilor a fost încununată de succes”, a replicat Predoiu. Cel mai probabil din acest motiv au fost înregistrate două dosare cu propunerea de arestare preventivă. Primul a fost amânat pentru 22 noiembrie. în timp ce al doilea s-a judecat în noaptea de sâmbătă spre duminică și în care a fost admisă propunerea procurorilor.

Predoiu a declarat, luni, despre ancheta în cazul crimei de la Sibiu, că s-a lucrat intens, într-un colectiv extins, mulţumindu-le ”poliţiştilor care au colaborat la rezolvarea acestui caz, inclusiv cooperare pe orizontală, aici, în ţară, cu privire la alte instituţii, dar şi cu parteneri externi, poliţişti din alte state”.

”Este meritul lor, al poliţiştilor, vreau să subliniez. Şi aş vrea să subliniez şi faptul că în sine rezolvarea acestui caz este un mesaj către orice cetăţean care şi-ar pune în gând să mai încalce legea, în felul acesta, atât de grav, cu speranţa că poate scăpa prin fugă. Vor fi prinşi oriunde merg, mai devreme sau mai târziu. Deci salut, încă o dată, profesionalismul celor care au colaborat în acest caz, e meritul lor, în primul rând. Şi aş dori să mulţumesc şi, repet, instituţiilor din ţară care au sprijinit: servicii de informaţii. Şi procurorului general, cu care, de asemenea, s-a colaborat foarte bine”, a afirmat Predoiu, la România Tv.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte ”dificultăţile procedurale”, este ”o situaţie asupra căreia merită să se aplece Consiliul Superior al Magistraturii, dar aici sunt proceduri specifice pe care cei care le pot declanşa vor hotărî să o facă sau să nu o facă, depinde de ce informaţie au”.

Întrebat dacă, într-adevăr, magistratul care trebuia să decisă asupra propunerilor de arestare preventivă în lipsă şi-a închis telefonul, decizia fiind amânată de vineri pe sâmbătă şi ulterior pentru 22 noiembrie, deşi autorităţile din străinătate îi identificaseră pe doi suspecţi, Predoiu a răspuns: ”În final s-au făcut toate procedurile legale, a fost respectată legea şi acţiunea poliţiştilor a fost încununată de succes”.

El a subliniat că rezultatul a fost obţinut în echipă, fiind vorba inclusiv de colaborarea internaţională.

”Dar eu profit de ocazie să subliniez şi faptul că, indiferent cât de mult s-ar colabora, s-ar lucra în echipă, s-ar munci, să ştiţi că în perspectivă fără dotarea Poliţiei Române, şi nu numai a Poliţiei, vorbesc şi de Jandarmerie, Poliţia de Frontieră şi aşa mai departe, toate armele ministerului, fără dotări corespunzătoare, fără salarizări, fără echipamente, fără tot ce are nevoie, un poliţist nu poate face performanţă pe termen lung. Practic, efortul acum investigativ este în cea mai mare măsură axat pe îndemânarea, pe cunoştinţele profesionale şi efortul poliţiştilor care ar trebui să dispună şi de alte mijloace logistice la dispoziţie. Asta este o altă discuţie”, a adăugat ministrul de Interne.

Eveniment Quarterly Report

Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat joi seară, 30 noiembrie, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a refuzat să fie extrădat în România. Potrivit legii germane,...
Camera Deputaţilor a adoptat "Legea fugarilor". Închisoare între şase luni şi trei ani pentru persoanele care nu se predau
Camera Deputaţilor a adoptat "Legea fugarilor". Închisoare între şase luni şi trei ani pentru persoanele care nu se predau
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a anunțat că de la începutul anului și până în prezent, aproape 700 de persoane condamnate care fugeau de la executarea pedepselor au fost aduse din...
#crima Sibiu, #Catalin Predoiu, #fugari romani , #politie