Cearta între frați pentru „o palmă de pământ” care a dus la crimă: „Veniți și luați-mă că am omorât-o!”

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 04:00
13498 citiri
Cearta între frați pentru „o palmă de pământ” care a dus la crimă: „Veniți și luați-mă că am omorât-o!”

Un bărbat din județul Călărași a fost condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare după ce și-a omorât cumnata și l-a rănit grav pe ginerele acesteia. În spatele crimei se află o luptă între frați pentru o palmă de pământ.

Curtea de Apel București a pronunțat în 14 aprilie 2022 sentința finală într-un dosar de omor în care a fost trimis în judecată un bărbat din Călărași acuzat că și-a omorât cumnata și l-a rănit grav pe ginerele acesteia după mai multe certuri cu fratele său (soțul femeii) pentru moștenirea lăsată de tatăl lor.

Potrivit rechizitoriului, doi frați din Călărași au intrat în conflict după ce tatăl i-a dat unuia dintre ei, cu contract de vânzare-cumpărare, o parte din terenul aferent casei sale. Pe acel teren, bărbatul și-a construit o casă. Între timp tatăl a murit, iar în casa părintească a rămas mama și celălalt frate.

Bărbatul rămas în casa părintească i-a cerut fratelui său să semneze documentele pentru dezbaterea succesiunii după tată, dar acesta a refuzat. „M-am certat cu fratele meu de-a lungul timpului pentru că un porumbar și o altă anexă pe care le construise tata se aflau parțial pe terenul pe care mi-l dăduse mie. I-am cerut fratelui să le demoleze, le-a demolat, dar certurile dintre noi au continuat”, a declarat în cursul anchetei soțul femeii omorâte.

Poliția știa de scandalul care a dus la crimă

Pe acest fond, între cele două familii erau certuri frecvente, soldate cu plângeri penale și declarații la Poliție. Chiar în 25 iulie 2021, cu o zi înainte de crimă, Poliția a fost chemată să intervină în scandalul dintre cele două familii.

„În data de 25.07.2021, atât soția mea, cât și fratele meu au apelat serviciul 112, fiecare dintre aceștia solicitând intervenția organelor de poliție. Organele de poliție au venit la fața locului și știu că i-au dat lui A.A. o amendă. Precizez faptul că de multe ori apelam la organele de poliție pentru aplanarea conflictelor dintre noi”, a mai declarat soțul femeii decedate, la proces.

Ziua crimei

În 26 iulie 2021, pe fondul neînțelegerilor, unul dintre cei doi bărbați în conflict a înjunghiat-o mortal pe soția fratelui său și pe ginerele acestuia. Imediat după crimă, ucigașul a sunat la 112 spunând: „Veniți și luați-mă că am omorât-o!”. Criminalul avea să declare că „nici dispecerei nu îi venea să creadă”.

„C.F. (n.r. victima) a început din nou cu măscările, iar eu, pentru că băusem și pentru că îmi ajunsese dușmănia de atâta timp, am luat un cuțit de pe masa mea și m-am dus la poarta acesteia. C.F. era în fața porții, în exterior, pe trotuar, iar eu i-am aplicat o lovitură cu podul palmei în care aveam cuțitul în zona capului, lovitură în urma căreia aceasta s-a aplecat și am mai aplicat o lovitură de cuțit în spate.

După aceste lovituri a țipat și a parcurs câțiva metri în interiorul curții, pe trotuar, după care am intrat după ea în curte și aici i-am mai aplicat restul loviturilor de cuțit”, a recunoscut bărbatul judecat pentru omor, spunând că regretă fapta.

Condamnat la 23 de ani de închisoare

În primă instanță, Tribunalul Călărași l-a condamnat pe bărbatul judecat pentru omor la 28 de ani de închisoare. Curtea de Apel București, unde a fost pronunțată sentința finală, a redus pedeapsa de la 28 la 23 de ani de închisoare.

„Inculpatul a adoptat un comportament deosebit de violent, fără o justificare raţională, pe fondul consumului de alcool, aplicând lovituri multiple, în cazul primei etape a conflictului de faţă cu un copil minor, în a doua fază a incidentului, asupra cumnatei sale pe care a urmărit-o în curtea proprietăţii victimei.

Totodată, conduita violentă nu reprezintă un eveniment izolat în viaţa inculpatului, acesta fiind recidivist postexecutoriu dintr-o condamnare definitivă pronunţată pentru o infracţiune comisă tot cu violenţă (art. 193 alin. 2 C.pen.) cu privire la care organele judiciare i-au acordat clemenţă, dispunând în anul 2016 suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 1 an şi 3 luni închisoare, însă inculpatul nu a valorizat corespunzător beneficul acordat, ci a reiterat, în stare de recidivă postexecutorie, un comportament ilicit cu un caracter deosebit de grav”, se arată în sentința Curții de Apel București, care este definitivă, și prin care criminalul a fost obligat să achite și daune morale în valore de 250.000 de lei.

Citeste si:
Bărbat din Craiova, reţinut pentru că şi-ar fi ucis în bătaie fosta soţie şi i-ar fi îngropat trupul
Bărbat din Craiova, reţinut pentru că şi-ar fi ucis în bătaie fosta soţie şi i-ar fi îngropat trupul
Un bărbat din Craiova a fost reţinut, fiind suspectat că, anul trecut, şi-a ucis în bătaie fosta soţie şi i-a îngropat trupul. Femeia a fost dată dispărută vineri de fiul său, care...
Fiica eroină. Cum și-a salvat mama din atacul sângeros pus la cale de tatăl agresiv. Bărbatul va sta aproape 10 ani la închisoare
Fiica eroină. Cum și-a salvat mama din atacul sângeros pus la cale de tatăl agresiv. Bărbatul va sta aproape 10 ani la închisoare
Un atac greu de descris în cuvinte a avut loc în locuința unei familii dintr-un oraș din Alba. Un bărbat a vrut să își ucidă soția și fiica, după ce a fost exclus din locuință în...