Destinul tragic al unei fete de 17 ani, ucisă în baia publică de iubitul de 48 de ani. Chiar mama și-a dus fiica la întâlnirea cu ucigașul

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 23:51
10363 citiri
Destinul tragic al unei fete de 17 ani, ucisă în baia publică de iubitul de 48 de ani. Chiar mama și-a dus fiica la întâlnirea cu ucigașul
Fata de 17 ani a fost ucisă într-o baie publică din centrul Ploieștiului FOTO ziarulincomod.ro

Un prahovean în vârstă de 48 de ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare și la plata unor daune în valoare de 76.000 de euro, fiind găsit vinovat pentru uciderea iubitei sale, o adolescentă în vârstă de doar 17 ani cu afecțiuni psihice.

Crima a avut loc în urmă cu un an, în dimineața zilei de 7 aprilie 2021, într-o clădire dezafectată din centrul Ploieștiului, unde cu ani în urmă a funcționat o baie publică.

Relația dintre victimă și criminal, apreciată de anchetatori drept ”nefirească prin prisma diferenței de vârstă dintre cei doi”, era consimțită atât de mama fetei cât și de frații acesteia. Mai mult, în ziua crimei, fata a fost condusă la întâlnirea cu bărbatul cu 30 de ani mai mare, chiar de către mama ei.

Femeia a declarat în fața anchetatorilor că știa că fiica ei se întâlnește cu un bărbat mult mai în vârstă decât ea, dar considera că relația dintre ei se reduce doar la ”adresarea de expresii romantice”, iar la final primea diverse sume de bani.

” (...) îl cunoaște de aproximativ un an, persoană despre care precizează că ocazional o ajuta pe fiica sa cu diferite sume de bani. De obicei, martora o însoțea pe fiica sa în Parcul din fața Casei Sindicatelor, unde se întâlnea cu ... care îi adresa minorei expresii romantice, pentru câteva minute, iar în final, acesta îi oferea diverse sume de bani”, se arată în actul de acuzare, potrivit rejust.ro.

Relația cu Constantin Ispas nu era un secret nici pentru prietenele fetei care au mărturisit că știau că amica lor are o relație cu un bărbat de 40 de ani căsătorit care îi oferă bani din când în când.

De cealaltă parte, criminalul a ascuns fapta într-o primă fază, dar ulterior, când a realizat că toate probele îl indică pe el făptaș a mărturisit totul. Le-a spus polițiștilor că o cunoscuse pe tânăra lui iubită prin prisma locului de muncă. Lucrase pe un șantier din vecinătatea locuinței fetei.

I-a cunoscut frații, cărora le oferea diverse sume de bani, știind că au dificultăți financiare și apoi a început o relație cu fata, dar fără a întreține relații sexuale. O ajuta și pe ea cu bani, să-și cumpere țigări și chiar un telefon mobil. Abia după un an de tatonări, bărbatul i-a cerut favoruri sexuale cu promisiunea că o va recompensa cu bani mulți.

Adolescenta a acceptat, astfel că în 6 aprilie 2021 Constantin Ispas a aranjat întâlnirea. A mers la clădirea fostelor băi publice din Ploiești pentru a verifica dacă se poate intra în interior și dacă sunt condiții pentru un moment intim, iar a doua zi și-a invitat iubita acolo.

După consumarea actului sexual, adolescenta i-a cerut banii promiși, 1500 de lei, doar că Ispas nu avea la el această sumă, motiv pentru care între cei doi a izbucnit un scandal, urmat de o încăierare în timpul căreia fata s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se cu capul de pardoseala din beton.

A rămas inconștientă, doar că Ispas a crezut că este moartă. Medicii legiști au consemnat că fata putea fi salvată, dacă bărbatul cerea ajutor de urgență. Speriat de ceea ce se întâmplase, bărbatul a făcut tot ce i-a stat în putere să ascundă crima. A acoperit corpul fetei cu mai multe haine găsite în clădire, dar și cu o bucată de tablă, i-a luat telefonul pe care l-a făcut bucăți, aruncându-le ulterior în mai multe coșuri de gunoi din Ploiești. O ultimă componentă a aparatului a dus-o acasă și a aruncat-o în sobă.

În tot acest timp, mama fetei a căutat-o prin oraș, chiar s-a întâlnit întâmplător cu Ispas fără să realizeze că bărbatul tocmai îi ucisese fiica. Întrebat dacă știe ceva despre aceasta, Ispas a negat, mărturisind că s-au despărțit cu multe ore înainte. Ulterior, mama a mers la poliție și a anunțat dispariția fiicei, explicând oamenilor legii că ultima dată și-a văzut fata în compania bărbatului de 48 de ani. Polițiștii au cerut mandat de percheziție pentru a verifica locuința individului, în casa sa fiind găsite mai multe haine murdare de praf și var dosite prin dulapuri, dar și o componentă de telefon mobil parțial arsă, aruncată în sobă.

Constantin Ispas și-a mărturisit fapta, acceptând să conducă echipa de criminaliști în clădirea unde își omorâse iubita de doar 17 ani.

După exact un an de la comiterea crimei Tribunalul Prahova a dat o primă sentință: 10 ani de închisoare și plata unor daune morale în valoare totală de 76.000 de euro, 20.000 de euro pentru mamă, iar restul pentru cei șapte frați ai victimei.

Sentința Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va trebui să...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#crima, #omor, #bani, #baie, #Ploiesti, #criminal , #crima