Fiul unui preot din Prahova, vinovat pentru omor prin cruzimi. A primit 21 de ani de închisoare

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 22:25
6073 citiri
Fiul unui preot din Prahova, vinovat pentru omor prin cruzimi. A primit 21 de ani de închisoare
Teodor, fiul unui preot din Prahova, condamnat la 21 de ani de închisoare FOTO / ziarulincomod.ro

Tribunalul Prahova s-a pronunțat miercuri, 4 mai, după trei ani de judecată, în dosarul crimei care a șocat comunitatea locală din comuna prahoveană Lipănești.

În dimineața zilei de 4 ianuarie, femeia care se îngrijea de biserica din comună a fost găsită carbonizată și cu multiple răni înjunghiate pe corp. Principalul suspect al omorului a fost fiul înfiat de preotul din sat, un bărbat atunci în vârstă de 23 de ani care o mai șicanase de-a lungul timpului pe bătrână. Femeia le povestise rudelor că tânărul Marin Teodor Mina intrase la ea în casă de unde îi furase diverse sume de bani, de ordinul miilor de lei. Ultima dată îi luase toată pensia, lăsându-i doar un leu pe masă.

Teodor a fost arestat la câteva zile de la omor, fiind și în prezent în spatele gratiilor. După trei ani de judecată, bărbatul și-a primit pedeapsa, 18 ani pentru omor calificat prin cruzimi și distrugere, la care se adaugă alți trei ani de închisoare, pedeapsă pe care o primise cu suspendare într-un alt dosar penal. În total, Marin Teodor Mina va avea de executat 21 de ani de detenție, în cazul în care sentința dată de Tribunalul Prahova va rămâne definitivă.

În timpul anchetei, Teodor și-a recunoscut fapta, fără să dea prea multe detalii, invocând starea avansată de ebrietate în care se afla la momentul comiterii crimei.

Teodor a explicat anchetatorilor că în seara de 3 februarie 2019 a băut o cantitate mare de alcool, ”dintr-o sticlă de coniac Unirea de 500 sau 750 ml, pe care în timp de aproximativ o oră a consumat-o”, potrivit actului de acuzare. Știa că vecina lui este plecată, acesta fiind și motivul pentru care a mers la ea acasă cu gândul să fure ceva, fără să știe exact ce, a explicat acesta anchetatorilor. A avut surpriza însă să dea peste femeie care l-a surprins exact în momentul în care scotocea prin casă. Între agresor și victimă a avut loc o încăierare, s-au îmbrâncit și au dărâmat un dulap în care se aflau mai multe farfurii.

Tânărul a luat un ciob cu care a înjunghiat-o de zeci de ori pe femeie, tăindu-se și el la mână.

După comiterea faptei, Teodor a dat foc casei și apoi a fugit.

Chiar tatăl său, preotul din sat, a fost cel care a alertat autoritățile când a văzut că locuința vecinei este în flăcări. Teodor și-a făcut și el apariția pe strada, în jurul orelor 4 dimineața, fiind zărit îmbrăcat haotic (cu o pătură), având un comportament bizar, specific unei persoane aflate în stare de ebrietate. Văzându-i îngrijorați pe vecini, Teodor ar fi afirmat că femeia este în casă, mistuită de flăcări.

După cercetarea la fața locului, polițiștii au realizat că au de-a face cu o crimă, principalul suspect fiind fiul preotului, cunoscut cu antecedente penale. La percheziții, polițiștii au găsit hainele pline de sânge purtate de bărbat în noaptea crimei.

A recunoscut fapta, dar a precizat că nu-și mai aduce aminte dacă el a dat foc casei, invocând un ”gol de memorie”, dar că nu neagă.

Criminalul poate contesta la Curtea de Apel Ploiești pedeapsa de 21 de ani de închisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Un incendiu violent a cuprins luni, 22 aprilie, o fostă moară dintr-o localitate din judeţul Botoşani. Pompierii încearcă să stingă focul, echipajele au fost suplimentate. ”Un...
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
Autoritățile americane au anunțat că o tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată duminică, 21 aprilie, în campusul Universității de Stat din Delaware. Conform ABC News,...
#crima, #preot, #omor, #incendiu, #Tribunal , #stiri juridice