Adolescent de 17 ani, plătit cu 1.000 de lei să omoare pentru avere. Bătrânul ucis a sfârșit din cauza celui pe care-l considera nepot VIDEO

Marti, 10 Ianuarie 2023, ora 03:27
25383 citiri
Adolescent de 17 ani, plătit cu 1.000 de lei să omoare pentru avere. Bătrânul ucis a sfârșit din cauza celui pe care-l considera nepot VIDEO
Crimă pentru avere într-o comună din Olt FOTO captură video/OLT Tv

Un tânăr din județul Dolj va sta la închisoare 27 ani şi 3 luni după ce a omorât pentru avere un bătrân de 85 de ani.

Complicele criminalului a fost un adolescent de 17 ani, condamnat și el la opt ani de detenție într-un centru pentru infractorii miori.

Sentința dată de Curtea de Apel Craiova, în data de 6 ianuarie 2023, este definitivă.

Crima s-a petrecut în comuna Iancu Jianu din județul Olt, în data de 14 aprilie 2021.

Victima, un bătrân în vârstă de 85 de ani, avea nevoie de un sprijin la bătrânețe, așa că i-a încredințat întreaga sa avere lui Florin Ion Danciu, un tânăr pe care îl considera nepot și în care avea mare încredere. Între cei doi au existat însă o seamă de discuții, tânărul fiind deranjat de faptul că bătrânul dă o parte din pensia sa către biserica din sat.

Pe fondul acestor certuri, Florin Ion Danciu a refuzat să se mai îngrijească de bătrân, astfel că luni de zile nu l-a mai vizitat. Speriat că rămâne fără ajutor, bătrânul a anunțat că vrea să-și modifice testamentul și să lase averea unui alt cetățean dispus să îl îngrijească. Informația a ajuns la urechile lui Danciu care a decis să ia măsuri urgente, astfel ca averea să-i revină lui, nu unui străin.

În seara zilei de 14 aprilie 2021, Danciu își sună un coleg de muncă pe care îl roagă să-l însoțească până în comuna unde locuia bătrânul, de unde avea să ia niște acte. Criminalul i-a spus colegului să-l aducă și pe fiul său, promițându-le acestora suma de 1.000 de lei pentru ajutorul acordat.

În casa bătrânului au intrat doar Danciu și băiatul minor, tatăl acestuia din urmă a așteptat afară în mașină. Victima se uita la televizor cu becul stins când a fost atacată mai întâi cu un spray lacrimogen. Ulterior, nepotul l-a sufocat, folosindu-se de un sac de menaj. Tânărul a declarat că tot ceea ce a făcut a fost să țină victima de mâini.

După ce și-au dus planul la capăt, cei doi au șters urmele crimei, au pus mănușile chirurgicale folosite și sacul de gunoi într-un rucsac pe care l-au aruncat ulterior într-o pădure pe drumul de întoarcere. Înainte să plece, cei doi au astupat coșul sobei cu o tablă, astfel încât moartea bătrânului să pară că a fost provocată de fum.

Crima a fost descoperită câteva zile mai târziu de unul sătean care a mers la bătrân să-i ducă lemne. Inițial, moartea bătrânului nu a fost considerată o crimă, însă după necropsie legiștii au stabilit că bărbatul nu murise ca urmare a intoxicației cu monoxid de carbon, cum s-a crezut inițial, ci fusese omorât prin asfixiere.

Criminalii au fost prinși la șase luni de la comiterea faptei, ancheta fiind considerată de către polițiștii din Olt drept cea mai dificilă din anul 2021.

În primă instanță, Danciu a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, ulterior, Curtea de Apel Craiova majorând pedeapsa cu trei ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare, pentru ”apărarea publică a terorismului”, un verdict...
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
Autoritățile americane au anunțat că o tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată duminică, 21 aprilie, în campusul Universității de Stat din Delaware. Conform ABC News,...
#crima, #avere, #criminal platit, #condamnare , #crima