Atac sângeros într-o celulă din penitenciarul Mărgineni. Un criminal din Galați a vrut să-și omoare colegul de cameră cu televizorul

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 05:11
4860 citiri
Atac sângeros într-o celulă din penitenciarul Mărgineni. Un criminal din Galați a vrut să-și omoare colegul de cameră cu televizorul

Un criminal din Galați, încarcerat la penitenciarul de maximă siguranță Mărgineni, a încercat să-și omoare colegul de cameră doar pentru că partenerul de detenție i-a cerut insistent țigări.

Bărbatul și-a atacat colegul de cameră cu un televizor cu care l-a lovit direct în cap. Pentru fapta sa, gălățeanul s-a ales din nou cu un dosar penal, de data aceasta pentru tentativă de omor, dar și cu o nouă condamnare.

Tribunalul Dâmbovița s-a pronunțat, marți 18 ianuarie, în dosarul în care Cristi Ionel Bradea a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, criminalul fiind condamnat la 8 ani și 9 luni de închisoare. La această pedeapsă se adaugă și restul anilor pe care Bradea îi mai avea de executat pentru crima săvârșită în anul 2009, astfel că bărbatul va rămâne în spatele gratiilor aproape 30 de ani.

Tentativa de omor care s-a petrecut într-una din camerele închisorii din penitenciarul Mărgineni a avut loc în 2018. Bradea era la acea vreme de aproape trei ani în închisoare și avea de executat nu mai puțin de 23 de ani de detenție pentru omor pentru că-și omorâse vecina, o femeie în vârstă de 70 de ani.

În ziua de 29 octombrie 2018, între Bradea și colegul de cameră a izbucnit un conflict. Acesta din urmă cerea insistent țigări, o marfă de lux în penitenciar. Fiind refuzat, bărbatul a început să amenințe și să înjure, iar Bradea a pus capăt scandalului cu televizorul.

A luat aparatul de pe masă și l-a aruncat direct în capul partenerului de celulă, ulterior lovindu-l în mod repetat cu aceeași ”armă”. Victima a rămas la podea, inconștientă, și cu o rană serioasă în zona capului. Bradea nu a anunțat imediat gardienii, sperând că colegul de cameră își va reveni singur fără să fie îngrijit de un medic. N-a fost să fie așa, după aproximativ 15 minute, starea bărbatului s-a agravat, așa că Bradea a cerut ajutor.

Când gardienii au intrat în celulă ”victima a fost găsită inconștientă pe pardoseală, cu urme de leziune în zona capului și sângerare și urme de sânge în cameră și pe haine, identificându-se și televizorul cu care a fost lovită persoana vătămată, cu urme de lovire (carcasă crăpată)”, se arată în actul de acuzare, potrivit portalului rejust.ro.

Pentru că medicii au apreciat că rănile i-au pus viața în pericol victimei, Ionel Bradea a fost acuzat de tentativă de omor. Într-o primă fază, bărbatul a încercat să ascundă adevărul, explicând că în realitate colegul de cameră s-ar fi împiedicat în momentul în care avea televizorul în mână. Scuzele nu au fost crezute de instanță, mai ales că medicii legiști au arătat că bărbatul avea răni provocate intenționat, nu accidental, prin cădere.

”Aspectele menționate în raportul de constatare mai sus menționat exclud versiunea ca persoana vătămată să se fi lovit singură (cel puțin nu referitor la toate leziunile constate), manevrând televizorul (eventual ridicat cu brațele deasupra capului) și dezechilibrându-se și căzând, urmare căror acțiuni televizorul i-ar fi venit în cap. Astfel, leziunile cauzate de lovirea cu un televizor au fost multiple și nu ar fi putut fi create doar prin căderea televizorului peste victimă”, se arată în actul de acuzare, potrivit sursei citate.

Pe parcursul anchetei, Ionel Bradea a mărturisit totul, afirmând că a mințit pentru că s-a temut de o nouă pedeapsă pentru fapta comisă.

Judecătorii nu i-au acordat deloc clemență atunci când au stabilit numărul anilor de închisoare. Instanța a considerat că în acest caz nu se poate vorbi despre legitimă apărare, pentru că victima a fost lovită inclusiv după ce s-a prăbușit pe podea. În plus, judecătorii au ținut seama că Bradea nu a anunțat imediat gardienii, ba mai mult s-a urcat în pat și a așteptat ca bărbatul pe care tocmai îl bătuse să-și revină singur, deși starea lui de sănătate era vizibil gravă.

Sentința dată de Tribunalul Dâmbovița nu este definitivă, părțile din dosar având dreptul că conteste decizia la Curtea de Apel Ploiești.

Citeste si:
Vanessa Youness, iubita fostului șef „Doi și-un sfert”, Gelu Oltean, merge la închisoare. Câți ani va sta după gratii
Vanessa Youness, iubita fostului șef „Doi și-un sfert”, Gelu Oltean, merge la închisoare. Câți ani va sta după gratii
Vanessa Amal Youness, iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean, a fost condamnată definitiv, vineri, 27 mai, de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de...
Piedone încearcă să scape de condamnarea primită în Dosarul Colectiv și a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie
Piedone încearcă să scape de condamnarea primită în Dosarul Colectiv și a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie
Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva condamnării la patru ani de închisoare primită pentru săvârşirea...
Comentarii
Ionut175
rank 1
Ionut175
rank 1
37 citiri.Un polițist din Gorj, acuzat de furt din magazine. Merge