Femeie înjunghiată de 20 ori fiindcă a vrut să-și părăsească partenerul “prea tăcut”. Închisă în mașină și lăsată să sângereze, a supraviețuit

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 03:45
9478 citiri
Femeie înjunghiată de 20 ori fiindcă a vrut să-și părăsească partenerul “prea tăcut”. Închisă în mașină și lăsată să sângereze, a supraviețuit
Bărbatul care a încercat să-și lase partenera să sângereze până la moarte în mașina abandonată FOTO BZI

Zinaida P., o femeie în vârstă de 39 de ani din Iași, înjunghiată de 20 de ori de iubitul ei, sechestrată în mașină și lăsată să sângereze ore în șir, a reușit să supraviețuiască atacului datorită unor cetățeni care au văzut-o agonizând.

La un an de la tentativa de omor, criminalul a fost condamnat la 13 ani și 6 luni de închisoare printr-o sentință a Tribunalului Iași, decizia nefiind definitivă.

Agresorul este un cunoscut al polițiștilor din Iași. Bogdan Ionel Sitaru a fost condamnat în februarie 2021 la 2 ani de închisoare pentru ultraj. Anterior condamnării, individul a fost implicat într-un scandal cu polițiștii ieșeni care au fost nevoiți să folosească pistoalele pentru a-l prinde. S-au tras zeci de focuri, iar Iașul a fost răscolit la propriu de polițiștii care erau pe urmele scandalagiului.

Lăsată să agonizeze în mașina încuiată

La doar câteva luni de la condamnarea sa, Sitaru recidivează, dar de data aceasta mult mai grav. Pe 17 iulie 2021 merge cu partenera sa de viață, Zinaida P., la cumpărături într-un magazin sătesc din comuna Radiu, județul Iași. Pe drumul de întoarcere, bărbatul are o ieșire nervoasă. Schimbă brusc traseul, oprește mașina pe marginea drumului și îi cere femeii să-l sărute.

În timp ce Zinaida s-a apropiat de partener, acesta o atacă din senin cu cuțitul, provocândului zeci de răni în zona abdomenului, inclusiv cu eviscerare, în piept, la mâini și la gât. Cumva femeia reușește să supraviețuiască și îi cere bărbatului să o ducă de urgență la spital, însă acesta refuză. Blochează portierele, demarează și pornește într-o goană haotică pe mai multe drumuri județene în căutarea unui loc ferit. Oprește din nou mașina, își aprinde o țigară și fumează liniștit în timp ce femeia de lângă el agoniza și urla de durere.

Criminalului nu i-a păsat, pleacă din mașină, blochează din nou portierele și merge în sat să-și cumpere țigări. Disperată, cu ultimele puteri, Zinaida încearcă să scape din mașină, cerând ajutor oamenilor care se aflau pe câmp. Doi dintre aceștia i-au văzut gesturile disperate și s-au îndreptat către ea. Când au văzut-o plină de sânge, oamenii au cerut ajutor imediat la 112.

Toată această nebunie a durat ore în șir, de la ora 15.00 și până seara la ora 18.00. Femeia a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Iași unde a fost operată. Acolo medicii au informat-o că a avut cel puțin 20 de răni provocate de cuțit, cele mai grave în zona abdominală. A scăpat pentru că a avut inspirația să apese continuu pe rana de la burtă, oprind astfel hemoragia, având totodată noroc că oamenii au sărit în ajutorul ei la timp.

Criminalul a fost identificat de săteni. După ce a plecat de la mașina unde își lăsase aproape fără suflare partenera, Sitaru a revenit. Pe drum a fost zărit de câțiva oameni care au realizat imediat că acela ar putea fi agresorul. Era plin de sânge pe pantaloni și pe tricou, dar avea în mână două pachete de țigări pe care tocmai și le cumpărase.

Criminalul nu a putut să explice de ce și-a atacat partenera

În instanță, Sitaru nu a avut o explicație care să stea în picioare în fața judecătorilor. Pur și simplu a mărturisit că a fost doar un acces de furie pe care nu și-l poate explica, neavând un motiv anume pentru care și-a înjunghiat iubita.

În schimb, cunoscuții cuplului, audiați ca martori, au precizat că femeia intenționa să rupă relația cu acest bărbat din cauza firii sale ”închise și tăcute”. În spatele acestui comportament se afla însă o gravă tulburare de natură psihică, diagnosticată ulterior de medicii legiști.

Cinismul judecătorilor

Pentru că a fost la un pas de moarte, Zinaida a cerut daune morale în valoare de 800.000 de lei. Femeia lucra ca menajeră până să fie înjunghiată, iar după ce și-a revenit nu a mai putut face efortul de dinainte, astfel că venitul lunar i s-a diminuat cu mult. Așa a explicat în instanța valoarea daunelor solicitate.

Judecătorii ieșeni i-au acordat doar 40.000 de lei daune morale, recunoscând trauma prin care a trecut victima, însă, au motivat că femeia nu a putut dovedi că rănile i-au produs o infirmitate fizică permanentă.

”Partea civilă a suferit plăgi multiple ca urmare a numeroaselor lovituri de cuţit ce i-au fost aplicate, apoi a fost supusă unor intervenţii chirugicale, a stat internată în spital aproximativ două săptămâni, după care a necesitat şedinţe de terapie pentru a se recupera. Leziunile cauzate au necesitat pentru vindecare 25-27 zile de îngrijiri medicale, au fost de natură să-i pună viaţa în primejdie şi în mod cert partea civilă a suferit şi un prejudiciu estetic, fără a exista dovezi că i-ar fi fost produsă o infirmitate fizică permanentă ori că şi-ar fi pierdut definitiv, total sau parţial, capacitatea de muncă”, au motivate judecătorii ieșeni valoarea daunelor morale aprobate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Un bărbat de 57 de ani din Petroșani, condamnat în trecut pentru uciderea unei prostituate, a fost reținut, din nou, pentru crimă. Trupul victimei a fost găsit după două luni, pe un teren...
#crima, #Iasi, #Sitaru, #femeie injunghiata, #condamnare , #crima iasi