Răsturnare de situație în cazul italianului ucis și incendiat pe câmp la Măgurele: Amanta lui Mauro Donato arată cu degetul către soțul gelos și violent FOTO

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 03:05
17410 citiri
Răsturnare de situație în cazul italianului ucis și incendiat pe câmp la Măgurele: Amanta lui Mauro Donato arată cu degetul către soțul gelos și violent FOTO
Adriana Carmeluța Bărbălău l-a descris pe soțul ei, autorul crimei, drept un individ deosebit de violent. FOTO: Ionuț Mureșan

Adriana Bărbălău – amanta italianului ucis și găsit carbonizat într-o mașină pe un câmp din Măgurele – vrea să scape de arest preventiv, chiar dacă a participat, alături de soțul ei, Valentin Bărbălău, la asasinarea lui Mauro Donato.

Adriana Carmeluța Bărbălău a fost adusă la Curtea de Apel București, joi, 14 iulie, unde s-a judecat contestația femeii împotriva deciziei Tribunalului Ilfov din data de 6 iulie, prin care i s-a prelungit măsura arestării preventive cu 30 de zile, până la data de 8 august.

În sala de judecată, Adriana Carmeluța Bărbălău a arătat că are doi copii și că vrea să fie cercetată în arest la domiciliu. Cu privire la crimă, ea a arătat în fața completului de drepturi și libertăți că soțul ei, Valentin Bărbălău, este un individ violent, care de-a lungul timpului o bătea sau chiar o tortura, obișnuind să o lege și să îi administreze electroșocuri.

Deși nu a spus-o cu subiect și predicat, Adriana Carmeluța Bărbălău se referea la faptul că a avut o minimă contribuție la crimă, Valentin fiind acela care l-a bătut, l-a electrocutat pe italian, pentru ca în cele din urmă să îl ucidă, să îl tranșeze și să îl abandoneze pe câmp.

Femeia nu i-a convins pe judecători că merită să fie cercetată sub o măsură mai puțin restrictivă, iar joi după-amiază aceștia au decis ca amanta italianului să rămână încă 30 de zile în arest preventiv. Înainte să fie băgată în dubă, Adriana Carmeluța Bărbălău a fumat o țigară în curtea interioară a Palatului de Justiție, apoi a fost escortată în mașină de o polițistă.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatoarea-inculpată Bărbălău Carmeluța Adriana împotriva încheierii din data de 6.07.2022 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ilfov. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă contestatoarea-inculpată la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.07.2022”, se arată în minuta instanței.

Ucigașul italianului, Valentin Bărbălău, cel care l-a tranșat pe Mauro Donato apoi i-a incendiat cadavrul pe câmp, nu a contestat măsura dispusă de Tribunalul Ilfov.

Ancheta va stabili atât rolul pe care l-a avut Valentin Bărbălău, cât și cel al Adrianei în uciderea italianului.

Soții Bărbălău și-ar fi recunoscut faptele

Cei doi suspecți în cazul cetățeanului italian găsit carbonizat în portbagajul unei mașini, pe un câmp din Măgurele, și-ar fi recunoscut faptele.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de G4Media, cei doi au admis că l-au omorât pe italian după o ceartă pornită din cauza geloziei.

Mai exact, italianul ar fi avut o relație cu o româncă, la care s-a dus în vizită, în apartamentul ei din Sectorul 5 al Capitalei. Totuși, acolo a dat de soțul femeii, astfel că au început să se certe.

Potrivit primelor informații, cei doi soți l-au omorât pe italian, iar apoi l-au dus cu mașina pe câmpul din Măgurele, unde i-au dat foc. Deși au scăpat de plăcuțele de înmatriculare ale mașinii, anchetatorii ar fi descoperit că ar aparține unei firme de închirieri, mai arată sursa citată.

Anchetatorii au făcut percheziții marți seară, 10 mai, la domiciliile a două persoane, un bărbat și o femeie, în dosarul cetățeanului italian mort în Ilfov.

Cine era italianul ucis

Mauro Donato avea 63 de ani, locuia de zece ani în România, fiind divorţat. Avea doi copii care au rămas în Italia, potrivit Observator. Era pasionat de călărie, plimbări şi aventuri cu barca.

Italianul avea o firmă de filtrare apă şi contracte cu mai multe primării din țara noastră.

El locuia singur într-o vilă din Mihăileşti, pe care o cumpărase de la un cetăţean englez.

Maşina în care a fost găsit era închiriată din Italia.

„Nu era genul de om care să intre în conflict cu cineva. Avea cunoştinţe şi relaţii ca orice om de afaceri, dar nu atât de mult încât să intre în alte discuţii, în afară de cele profesionale”, a declarat un prieten.

Pe de altă parte, potrivit unor informații apărute în Gândul, care citează surse judiciare, bărbatul ar fi avut relații apropiate cu persoane importante din mediul de afaceri din România, dar și legături cu mai multe prostituate.

De asemenea, ar fi fost audiată menajera bărbatului, care ar fi povestit că bărbatul avea o relație cu o femeie care locuiește în București, respectiv că acesta aducea acasă diferite femei.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Greșeala fatală făcută de femeia ucisă în accidentul provocat intenționat de soțul turbat de gelozie. Un mesaj trimis greșit a stârnit furia: ”O omor, o bag în stâlp” VIDEO
Greșeala fatală făcută de femeia ucisă în accidentul provocat intenționat de soțul turbat de gelozie. Un mesaj trimis greșit a stârnit furia: ”O omor, o bag în stâlp” VIDEO
Cristian S., bărbatul de 43 de ani care a produs intenționat un accident pentru a-și ucide soția, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat și plata unor daune morale...
Doi polițiști și un paramedic din SUA au fost împușcați mortal, în timpul unei intervenții la o dispută familială. ”Ne rupe sufletul” FOTO/VIDEO
Doi polițiști și un paramedic din SUA au fost împușcați mortal, în timpul unei intervenții la o dispută familială. ”Ne rupe sufletul” FOTO/VIDEO
Autoritățile americane au anunțat că doi poliţişti, în vârstă de 27 de ani, şi un paramedic, în vârstă de 40 de ani, au fost ucişi prin împuşcare la Burnsville, la sud de...
#crima, #Magurele, #italian ucis, #arest preventiv, #Tribunalul Ilfov operational, #curtea de apel bucuresti , #justitie