Frica i-a intrat în oase lui Putin: Ce face Rusia cu adevărat în Crimeea, dezvăluit de sateliți FOTO

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 05:00
27465 citiri
Frica i-a intrat în oase lui Putin: Ce face Rusia cu adevărat în Crimeea, dezvăluit de sateliți FOTO
Fortificații construite de Rusia în Crimeea FOTO: Insider

În urma înfrângerii umilitoare recente a armatei Moscovei din Herson, un oraș cheie din sudul Ucrainei care a fost sub ocupație rusă încă de la începutul războiului, lui Vladimir Putin i-a intrat frica în oase de un eșec total. Rusia pariază acum foarte mult pe modul de apărare a Crimeii, o regiune strategică importantă, lucru dezvăluit de recente fotografii capturate de sateliți.

Imaginile din satelit arată că forțele ruse au stabilit linii și poziții defensive pe teritoriul care duce spre Crimeea, dar fortificațiile lor se concentrează pe drumuri și autostrăzi, mai degrabă decât pe câmpuri și terenuri deschise, potrivit Business Insider.

Acesta este un pariu pentru trupele lui Putin și le-ar putea face vulnerabile la ofensivele ucrainene. Imaginile recente din satelit capturate de Maxar Technologies arată mai multe poziții defensive rusești în regiunea Herson de est, deasupra peninsulei Crimeea ocupată, în timp ce Moscova încearcă să mențină terenul din fața succeselor ucrainene pe câmpul de luptă.

Un lider din Crimeea anunță dezastrul pentru Putin: Kremlinul se va dezintegra

Pozițiile defensive ale Rusiei au fost construite de-a lungul liniilor de comunicație terestre critice, cum ar fi drumuri și autostrăzi, și conectează forțele ruse de la râul Nipru cu alte zone ocupate din sud-est, cum ar fi Crimeea și regiunile Herson și Zaporojie, potrivit unei evaluări din această săptămână a Institutului. pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank din Washington, Statele Unite.

Aceste poziții există sub formă de tranșee și apărări antitanc ”dinți de fierăstru”, a spus evaluarea ISW, referindu-se la o strategie veche de decenii, constând în fortificații întărite care sunt construite pentru a încetini și opri blindatele grele.

ISW evaluează că pozițiile defensive indică faptul că conducerea militară rusă este îngrijorată de faptul că forțele ucrainene ar putea avansa peste râul Nipru și în regiunea inferioară Herson. Natura acestor poziții este totuși un joc de noroc, deoarece, în timp ce Rusia se concentrează pe apărarea drumurilor și autostrăzilor, ignoră posibilitatea reală ca Ucraina să avanseze pe teren deschis.

Tancurile și vehiculele cu șenile Ucrainei ar putea tăia câmpurile și ar ocoli sau ataca pozițiile rusești de pe flancurile lor mai vulnerabile. „Nu sunt aranjate în așa fel încât să creeze neapărat linii defensive lungi și coerente, care traversează țara în câmpuri și lucruri de această natură”, a declarat George Barros, expert la ISW.

Cine a fost de vină pentru atacurile Al Qaeda asupra turnurilor gemene din SUA: Documente declasificate despre Bush și CIA

Având în vedere „geometria câmpului de luptă” și modul în care sunt stabilite pozițiile, forțele ruse pot fi, de asemenea, vulnerabile la încercuirea armatei Ucrainei dacă reușește să avanseze de pe flancurile estice și vestice din sudul Hersonului, a spus Barros. În plus, Ucraina ar putea folosi lovituri de precizie pentru a amenința liniile de comunicație ale Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis anterior și în mod repetat că va expulza trupele ruse de pe întreg teritoriul Ucrainei, inclusiv Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a provocat zeci de mii de morți în rândul militarilor ruși. Cu toate astea, dictatorului rus nu-i pasă și continuă fără scrupule bătălia. O...
Ucrainenii au confirmat că au avariat una dintre cele mai vechi nave de salvare ale Rusiei: ”Nu mai e în stare să îşi îndeplinească misiunile” FOTO
Ucrainenii au confirmat că au avariat una dintre cele mai vechi nave de salvare ale Rusiei: ”Nu mai e în stare să îşi îndeplinească misiunile” FOTO
Armata ucraineană a anunțat că a lovit şi a avariat duminică, 21 aprilie, o navă de salvare rusă care se afla de mult timp la Sevastopol, sediul din Crimeea ocupată al flotei Moscovei la...
#Crimeea Rusia, #Crimeea, #Rusia razboi, #fortificatii, #razboi Crimeea Ucraina, #razboi Ucraina, #razboi Rusia , #Razboi Ucraina