Un lider din Crimeea anunță dezastrul pentru Putin: Kremlinul se va dezintegra

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 23:30
10916 citiri
Un lider din Crimeea anunță dezastrul pentru Putin: Kremlinul se va dezintegra
Liderul tătar Refat Chubarov prezice dezastrul pentru Putin FOTO: Newsweek

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum 9 luni are în continuare o evoluție imprevizibilă, deși Kievul a reușit să elibereze multe zone ocupate de Rusia.

Un lider din Crimeea, care a dat un interviu la Radio NV din Ucraina, a spus că dacă Putin pierde peninsula, atunci Kremlinul se va dezintegra.

Crimeea a fost anexată în mod ilegal de Rusia în 2014, iar acum este în vizorul contraofensivei Ucrainei pentru a fi eliberată, potrivit Newsweek.

Refat Chubarov, un lider tătar din Crimeea, a făcut aceste declarații într-un interviu acordat Radio NV din Ucraina, un videoclip al acestuia fiind publicat joi. Remarcile vin pe fondul unor rapoarte conform cărora rușii fug din Crimeea în regiunea rusă vecină Krasnodar, deoarece se tem că Ucraina va elibera în cele din urmă peninsula Mării Negre.

Războiul lui Putin a alungat dolarul de la Moscova: O monedă străină face furori în Rusia, creștere de 80 de ori

El a spus că guvernul lui Putin va începe să se prăbușească pe măsură ce Forțele Armate ale Ucrainei se vor apropia de recucerirea Crimeii, adăugând că peninsula are o importanță excepțională pentru liderul rus.

"Acest teritoriu ucrainean este extrem de important pentru Putin. Aceasta este problema vieții lui, și nu doar politică", a spus Chubarov. „Prin urmare, este clar că Rusia, mai ales în stadiul înfrângerii inevitabile, își va stimula toți agenții și toate forțele pentru a păstra Crimeea pentru sine”.

UE prinsă în capcană de Rusia cu un alt combustibil: Costuri colosale plătite Moscovei, de cinci ori mai mult ca în 2021

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a promis că va lua înapoi Crimeea în timpul unui discurs televizat din 29 august, spunând că armata ucraineană „și-a păstrat obiectivul” de a recuceri Crimeea de când a fost anexată.

„Acest război, care a început odată cu ocuparea Crimeii noastre de către Rusia, cu încercarea de a pune mâna pe Donbas, trebuie să se încheie tocmai acolo – în Crimeea eliberată, în orașele eliberate din Donbas, cu trupele noastre ajungând la granița de stat a Ucrainei”, a spus Zelenski.

"Se va întâmpla. Acest teritoriu este al nostru. Și așa cum o înțelege societatea noastră, vreau să o înțeleagă și ocupanții. Nu va fi loc pentru ei pe pământul ucrainean. Ocupanții ar trebui să știe: îi vom alunga până la graniţă. Până la graniţa noastră, a cărei linie nu s-a schimbat. Invadatorii o ştiu bine", a adăugat președintele Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#Crimeea Rusia, #Crimeea Ucraina, #Putin Crimeea, #razboi Ucraina, #Putin razboi, #Rusia Crimeea, #peninsula crimeea , #Razboi Ucraina