Ieșeanul care și-a ucis soția pentru că nu câștiga destul la videochat s-a predat în Italia. Bărbatul a fugit din țară imediat după crimă

Marti, 09 August 2022, ora 16:32
3501 citiri
Ieșeanul care și-a ucis soția pentru că nu câștiga destul la videochat s-a predat în Italia. Bărbatul a fugit din țară imediat după crimă
Bărbatul acuzat că și-a ucis soția pentru că nu câștiga suficient de mulți bani, s-a predat FOTO stirileprotv.ro

Un bărbat în vârstă de 30 de ani căutat de de autorităţi după ce şi-a omorât soția s-a predat în Italia, a informat, marţi, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pe numele acestuia, Tribunalul Iaşi a emis un mandat de arestare preventivă, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Autorităţile italiene demarează procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatelor europene de arestare, în vederea predării, menţionează Poliţia.

Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Iaşi, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul SIRENE, respectiv Biroului SIRENE din Italia.

Criminalul era căutat de polițiștii români încă de la începutul lunii august 2022. Procurorii au cerut instanței arestarea în lipsa individului, suspectat că și-ar fi omorat soția pentru că obținea prea puțini bani din videochat.

Potrivit procurorilor, femeia ar fi fost batuta crunt timp de șase ani, iar loviturile i-au cauzat multiple traumatisme care în final au dus la deces.

Prin referatul din data de 04.08.2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă a inculpatului A.R.C. (în vârstă de 30 ani) cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

”În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2016-2022 numitul A.R.C. a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică asupra soţiei sale A.R.A. (motivat de faptul că aceasta nu mai câştiga venituri consistente din activitaţi de videochat) lovind-o cu pumnii şi picioarele în mai multe zone ale corpului şi cu precădere în zona craniană determinând multiple traumatisme cranio-cerebrale ce au condus la alterarea constantă a stării de sănătate a acesteia după producerea iniţială a unui hematom subdural cronic cu resângerare frontal drept şi instalarea unor higrome emisferice bilaterale. Acestea au evoluat pe fondul celor mai recente acte de agresiune fizică complicate în evoluţie cu bronhopneumonie iar în final au condus la moartea victimei din data de 07.03.2022”, potrivit comunicatului procurorilor ieșeni.

Bărbatul a fost citat în vederea audierii sale în calitate de suspect şi inculpat însă nu s-a prezentat la sediul parchetului.

Din verificările efectuate cu ocazia punerii în executare a mandatelor de aducere a rezultat că acesta nu mai locuieşte la adresa de domiciliu, nici la adresele cunoscute în care a stat fără forme legale.

Citește și:
Un bărbat a murit după ce a mâncat crenvurști de pui. S-a cerut retragerea urgentă a produselor din magazine
Un bărbat a murit după ce a mâncat crenvurști de pui. S-a cerut retragerea urgentă a produselor din magazine
Un bărbat în vârstă de 83 de ani, din zona de nord a Italiei, a murit după ce a mâncat crenvurști cruzi cu Listeria. Procuratura locală a deschis o anchetă și pune cazul în...
Condamnat pentru viol, Robinho nu a mai ajuns la închisoare. Brazilia refuză să-l extrădeze în Italia pe fostul fotbalist
Condamnat pentru viol, Robinho nu a mai ajuns la închisoare. Brazilia refuză să-l extrădeze în Italia pe fostul fotbalist
Justiţia italiană a reînnoit cererea de extrădare pentru fostul fotbalist Robinho condamnat la nouă ani de închisoare în Italia, pentru un viol comis în anul 2013, a anunţat marţi...