Brașoveanul care și-a împușcat amanta în piept cu o armă de vânătoare, condamnat la 10 ani de închisoare. Soțul femeii, martor la crimă

Luni, 20 Februarie 2023, ora 23:31
4904 citiri
Brașoveanul care și-a împușcat amanta în piept cu o armă de vânătoare, condamnat la 10 ani de închisoare. Soțul femeii, martor la crimă
Criminalul care și-a împușcat amanta, condamnat FOTO captură stirileprotv.ro

Florin Constantin, brașoveanul de 48 de ani, care în primăvara anului trecut și-a împușcat mortal amanta, a fost condamnat de prima instanță la 10 ani şi 8 luni închisoare.

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și uzul de armă fără drept. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Constantin are de plătit și daune morale în valoare de 70.000 de euro, o parte din acești bani cuvenindu-se băiatului, respectiv soțului femeii ucise.

Crima s-a petrecut în data de 29.04.2022, în jurul orelor 05:30, pe o stradă din comuna brașoveană Dumbrăvița. Cu câteva luni înainte de crimă, victima și bărbatul acuzat acum de omor au avut o relație extraconjugală care s-a finalizat tensionat. Femeia a decis să întrerupă relația, decizia nefiind pe placul bărbatului. Cei doi erau colegi și lucrau împreună la Avicola, astfel că discuții între ei se pare că au tot existat și după ce nu au mai format un cuplu.

În dimineața în care s-a petrecut crima, Florin a ținut neapărat să se întâlnească cu femeia pentru a purta o discuție între patru ochi. Bărbatul cunoștea programul fostei amante, așa că la 5 dimineața a plecat de la el de acasă și a mers înspre locul de unde știa că femeia lua autobuzul către serviciu. S-au întâlnit pe drumul din fața casei victimei, a existat un dialog tensionat, motiv pentru care Florin a scos arma de vânătoare pe care o deținea ilegal și și-a împușcat fosta amantă direct în piept.

Soțul și-a văzut soția prăbușită în stradă

Soțul femeii a auzit din casă zgomote nefirești, a ieșit în drum și și-a văzut soția cu pieptul plin de sânge, îngenuncheată de durere și țipând după ajutor. A mers la ea, a luat-o pe brațe, a dus-o în casă și a așezat-o pe canapea, însă în scurt timp tânăra și-a pierdut cunoștința, dar nu înainte de a pronunța numele celui care o împușcase. Irina, în vârstă de 35 de ani, a murit câteva ore mai târziu, la spitalul din Brașov. Deși a intrat în sala de operație, medicii au descoperit că glonțul de calibru mare îi perforase vase de sânge mari și îi afectase grav ficatul.

În ceea ce privește criminalul, acesta a fugit în pădure imediat după comiterea faptei. A ascuns arma într-un morman de crengi, pentru ca ulterior să se întoarcă la el acasă ca și când nimic nu se întâmplase. Nu știa că fosta sa amantă supraviețuise suficient de mult cât să-i spună soțului cine o împușcase.

În fața poliției a dat declarații contradictorii, mai întâi a negat că el este autorul pentru ca ulterior să recunoască fapta. A insistat însă că totul la fost un accident, intenția lui fiind doar să-și sperie amanta cu arma de vânătoare nu să o și omoare.

Procurorii l-au acuzat de omor calificat, faptă pentru care pedeapsa maximă este de 25 de ani de închisoare, însă judecătorii au considerat că în acest caz nu poate fi vorba despre o crimă cu premeditare întrucât nu există dovezi că omul a avut un plan bine stabilit.

Faptul că Florin Constantin a avut arma de vânătoare la el la întâlnirea cu femeia nu a fost suficient pentru ca judecătorii să considere o premeditare a omorului, așa că l-au găsit vinovat doar pentru omor simplu, pentru care pedeapsa este de 10 până la cel mult 20 de ani de închisoare.

”Cu privire la săvârșirea faptei cu premeditare, instanța arată că această circumstanță presupune a reține că inculpatul ar fi luat hotărârea de a ucide victima cu un anumit interval de timp înainte, timp în care acesta să fi chibzuit la planul infracțional și la modalitatea de comitere a faptei, fiind necesar ca inculpatul să efectueze anumite acțiuni sau activități de pregătire, de natură să înlesnească săvârșirea infracțiunii”, au scris judecătorii din cadrul Tribunalului Brașov în motivarea sentinței din 17 februarie 2023.

Sentința nu este definitivă.

Lovitură în piața media din România: încă un post TV cunoscut se închide definitiv
Lovitură în piața media din România: încă un post TV cunoscut se închide definitiv
Lovitură pe piața media din România: un cunoscut post de televiziune, cu o tradiție de 25 de ani, s-a închis. Canalul era deținut de fostul baron local PNL, Aristotel Căncescu. Postul de...
Cine este mecanicul de locomotivă care a evitat o tragedie, după ce o autospecială ISU a forțat trecerea de cale ferată în Brașov FOTO/VIDEO
Cine este mecanicul de locomotivă care a evitat o tragedie, după ce o autospecială ISU a forțat trecerea de cale ferată în Brașov FOTO/VIDEO
Un mecanic de la Depoul Brașov-Secția Teiuș a fost felicitat de CFR, după ce a reușit să evite la limită o mașină de pompieri care a forțat trecerea de cale ferată. Șoferul...
#criminal, #brasov, #amanta, #femeie impuscata, #crima Brasov , #crima