Isprăvile pușcăriașului care l-a amenințat pe Iohannis că-i taie gâtul și îi ascunde capul

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 22:30
3837 citiri
Isprăvile pușcăriașului care l-a amenințat pe Iohannis că-i taie gâtul și îi ascunde capul
Munteanu Costin, criminalul care l-a amenințat pe președintele României că-i taie gâtul și îi ascunde capul FOTO avântulliber.ro

Costin Munteanu, unul dintre cei mai răzvrătiți pușcăriași încarcerați în Penitenciarul Aiud, a devenit personaj de poveste în rândul deținuților după ce a avut tupeul să trimită scrisori de amenințare atât către președintele României, dar și către directorul închisorii unde își ispășește pedeapsa.

Munteanu, un pensionar din Petrila, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor. El și-a ucis iubita în 2015, crima petrecându-se undeva în munții Șureanu, lângă Peștera Vacii, potrivit alba24.ro. După ce a întreținut relații sexuale cu femeia, criminalul a strâns-o de gât până la ultima suflare, iar corpul i l-a ascuns într-o zonă greu accesibilă.

Criminalul nu s-a putut acomoda deloc în spatele gratiilor și a făcut tot posibilul să fie liberat, doar că nu a ales calea cea mai potrivită.

Inițial a trimis o cerere de grațiere către Administraţia Prezidenţială. Munteanu și-a justificat solicitarea invocând faptul că a avut ”un comportament corespunzător şi de adaptare adecvată la mediul carceral”, ba mai mult a avut drept sarcină să facă curățenie prin birourile administrative, o onoare oarecum în rândul deținuților. Totuși Munteanu a uitat să precizeze că a fost prins în timp ce scotocea prin documente.

Evident, cererea de grațiere a primit un răspuns negativ, iar asta l-a înfuriat pe pensionarul criminal.

Ca să se răzbune i-a trimis președintelului Iohannis o scrisoare în care îl amenința că îi va lua gâtul, iar capul îl va ascunde, în scrisoare bărbatul pretindea că este condamnat pentru o infracţiune de omor comisă în această manieră.

După această ispravă, pe rolul secției penale a Judecătoriei Aiud este înregistrat dosarul penal care a avut ca obiect ultrajul, persoană vătămată fiind IOHANNIS KLAUS WERNER, iar inculpat MUNTEANU COSTIN. În februarie 2020 judecătorii din Aiud îl condamnă pe Munteanu Costin, deţinut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Pentru că nu a reușit să scape de închisoare apelând la președintele țării, Munteanu s-a reorientat și și-a încercat norocul cu directorul Penitenciarului Aiud, Emil Ioan Itu, căruia i-a trimis trei scrisori în care îl amenința cu moartea, semnate însă cu numele altor persoane. În cele trei scrisori, criminalul îl amenința pe Itu că îl omoară și că-i aruncă trupul într-o fântână, în cea de-a doua scria că îl va incendia cu doi litri de benzină, iar în cea de-a treia îl amenința că îi va tăia gâtul.

Asemenea președintelui României, directorul închisorii a făcut plângere penală pentru ultraj, astfel că Munteanu a fost din nou condamnat. Judecătoria Aiud s-a pronunțat în acest dosar în data de 18 martie 2022 și i-a mai dat individului încă un an și 4 luni de pedeapsă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
#criminal, #ultraj, #Aiud, #penitenciar, #scrisoare, #amenintare , #stiri Klaus Iohannis