Cine sunt cei mai căutați criminali din România. Nicu Brăileanul a împușcat mortal un om în 1993 și a dispărut din țară FOTO

Autor: N.G.
Sambata, 07 Mai 2022, ora 04:00
11134 citiri
Cine sunt cei mai căutați criminali din România. Nicu Brăileanul a împușcat mortal un om în 1993 și a dispărut din țară FOTO
O parte dintre persoanele urmărite la nivel internațional pentru crimă FOTO / Poliția Română

Categoria ”most wanted” a celor mai căutați infractori din România cuprinde mai mulți criminali, unii căutați chiar și de aproape 30 de ani.

Fapta de omor este imprescriptibilă în România, ceea ce face ca autorii să nu poată scăpa toată viața lor de efectele hotărârilor din justiție.

Una dintre cele mai vechi condamnări datează de mai bine de 25 de ani. Ion Nicolae, zis Nicu Brăileanul, în vârstă de 58 de ani, ar trebui să ispășească o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

În 1993, acesta, împreună cu o altă persoană au intrat într-o locuință din Arad unde l-au împușcat mortal pe proprietar, au rănit tot prin împușcare o altă persoană și au înjunghiat cu cuțitul o a treia victimă.

”Deosebit de periculos. Semnalmente: înălțime 175 cm, corpolență atletică, fața ovală, păr șaten cu calviție frontală, sprâncene curbate, gura mijlocie cu buze groase, bărbia bilobată”, se precizează în anunțul de pe site-ul Poliției Române.

O altă persoană căutată este Flucșa Nicolae Sorin, condamnat la 21 ani, 8 luni și 666 zile închisoare și 6.500 lei amendă penală pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism în formă continuată, omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și înșelăciune.

Bruzlea Silviu Bogdan a fost condamnat definitiv în 2012 la la 20 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. ”În noaptea de 15/16.09.2007, la cca 300 m de discoteca ”Tiger”, din comună Băcia, județul Hunedoara, împreună cu alți inculpați, au lovit cu pumnii și picioarele, cu o bată de bassebal și chiar cu un bolovan, pe partea vătămată (...), provocându-i leziuni în urmă cărora, la dată de 19.09.2007, aceasta a decedat”, se susține în descrierea Poliției.

Un alt urmărit internațional este Mîzgă Valerică, condamnat la pedeapsa de 21 ani și 6 luni închisoare pentru omor calificat. Împreună cu alte persoane, a sugrumat o persoană în locuința ei cu scopul de a-și însuși obiectele de valoare ale acesteia.

Ciucheș Miluț Liviu este beneficiarul unui mandat de arestare preventivă 30 zile pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat, tentativă de omor calificat și tâlhărie calificată.

”În perioada aprilie 2014, în timp ce se află pe teritoriul Irlandei, inculpatul împreună cu alți cetățeni români au constituit un grup de criminalitate organizată cu scopul obținerii de venituri financiare din fapte ilegale, fiind suspecți de comiterea de acte materiale ale infracțiunilor de șantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat și tâlhărie calificată. Semnalmente: înălțime 1,75 m, greutate cca. 85 kg, corpolență atletică, ochii căprui, față rotundă, păr șaten”, susțin cei de la Poliția Română.

Lista criminalilor urmăriți îi mai cuprinde pe Pandele Florentin din București, condamnat în 2014 la 18 ani de închisoare și Chiță Ion, care a ucis în anul 2000 un cioban în județul Hunedoara. Acesta din urmă ar trebui să stea după gratii tot 18 ani.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Trei copii au dispărut dintr-un centru de plasament. Poliția cere ajutorul celor care au informații utile pentru găsirea acestora
Trei copii au dispărut dintr-un centru de plasament. Poliția cere ajutorul celor care au informații utile pentru găsirea acestora
Hunedoara: Trei adolescenţi dispăruţi dintr-un centru de plasament din Orăştie Trei adolescenţi, în vârstă de 16 şi 17 ani, două fete şi un băiat, sunt căutaţi de poliţişti, după...
Cum a făcut o româncă 3,4 milioane de euro din prostituție în Italia. Și-a cumpărat case de lux și o biserică
Cum a făcut o româncă 3,4 milioane de euro din prostituție în Italia. Și-a cumpărat case de lux și o biserică
O româncă a rămas fără toată averea agonisită în Italia. Femeia, în vârstă de 51 de ani, practica prostituția în Peninsulă și reușise să facă un profit de 3,4 milioane de euro....
#criminali, #Most Wanted, #politie, #mandat, #urmarire, #international , #justitie