Amorul liberal, o falsa problema

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 19:39
12081 citiri
Amorul liberal, o falsa problema

Dezvaluirea unei povesti de amor care nu prea era un secret in PNL face valuri zilele acestea: Crin Antonescu si Adina Valean sunt iubiti.

El este presedintele PNL, care a avut ultimul cuvant la elaborarea listelor pentru europarlamentarele din 7 iunie, ea se afla pe locul al doilea pe lista cu pricina.

Legatura a fost exploatata din plin de adversarii lui Crin Antonescu, si mai multi acum dupa epurarea sistematica a oamenilor fostului lider liberal. E o forma de nepotism sa-ti pui iubita, poate chiar viitoarea nevasta, a doua pe lista, au strigat nedreptatitii.

Care-o fi diferenta fata de cazul Elenei Basescu? - au mustacit democrat liberalii. Nu, nu e o forma de nepotism, iar diferenta fata de exemplul invocat e imensa.

Un loc meritat

Adina Valean este deja europarlamentar, demnitate pe care a obtinut-o inca de pe vremea lui Calin Popescu Tariceanu. Mai mult decat atat, ea este, potrivit evaluarilor Institutului European pentru Democratie Participativa, dar si potrivit colegilor PE, un foarte bun parlamentar. A fost raportor principal pe doua probleme delicate (libera circulatie si roamingul) si s-a achitat foarte bine de sarcini.

Este, din 25 aprilie 2007, vicepresedinte al grupului ALDE din Parlamentul European. A fost propusa in functie de liderul ALDE, Graham Watson, si a fost votata in unanimitate de colegii din grup. De ce sa fi fost eliminata de pe lista?

Nu Crin Antonescu a promovat-o, ea avea deja o cariera politica importanta, o specializare europeana care merita respectate si care nu au fost castigate in patul sefului de partid. Ba chiar isi merita locul pe lista infinit mai mult decat Norica Nicolai, a carei plasare pe primul loc e o aberatie. Norica nu Adina e, de fapt, problema lui Crin.

Unde dai si unde crapa

Pentru toti cei care nu stiu mare lucru despre activitatea Adinei Valean, acuzatia de nepotism prinde, cu atat mai mult cu cat exista si cazul Daianu. El dinamiteaza argumentul competentei.

Daniel Daianu nu avea si el o stralucita cariera la Bruxelles si o specializare europeana?, vor intreba, pe buna dreptate, multi. Ba da si tocmai de aceea eliminarea lui de pe lista liberalilor este o imensa nedreptate. Cum o nedreptate este eliminarea lui Adrian Cioroianu sau plasarea sfidatoare a lui Adrian Ciocanea pe un loc neeligibil.

Crin Antonescu nu a gresit punand-o pe Adina Valean pe lista, ci eliminand, nu numai de pe aceasta lista, ci inclusiv din conducerea partidului, orice urma de apropiat al lui Calin Popescu Tariceanu.

Au scapat doar cei care au schimbat rapid barca, asezandu-se cuminti la pupat inelul noului jupan. Iar aceasta eroare s-ar putea sa-l coste scump pe Crin Antonescu, pentru ca acuzatiile legate de candidatura iubitei sale ar putea fi doar inceputul represaliilor taberei Tariceanu.

Dezvaluirea publica a povestii sale de amor ii pica prost lui Crin Antonescu, din mai multe puncte de vedere, in perspectiva prezidentialelor.

In primul rand ii rapeste ceva din aura tragica, aducatoare de simpatie, provocata de nenorocirea prin care a trecut in urma cu cativa ani. Statutul de barbat singur, vaduv, care-si creste copilul locuind impreuna cu fosta soacra era un atu emotional important.

Apoi, este posibil ca in campanie sa se gaseasca cineva care sa scormoneasca prin trecutul acestei povesti de amor despre care se spune ca a inceput pe vremea cand Adina Valean, mama unui copil de vreo 12 ani, era casatorita. Ba mai mult, se pare ca iubirea pentru Crin Antonescu a provocat divortul.

Nu este exact un story ideal intr-o campanie electorala, mai ales pentru candidatul care se pregateste sa apese la podea tocmai pedala emotionala.

Iar felul in care Crin Antonescu a inteles sa gestioneze aceasta minicriza, crispat si cam nervos, nu este nici el o dovada de mare intelepciune politica. Adina Valean, deschisa si sincera, a fost mai abila, insa si miza ei e mai mica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu, #Adina Valean, #lista europarlamentare PNL, #amor liberal PNL , #Adina Valean