Antonescu: Diversiunea Catarama si-a atins oarecum tinta

Sambata, 06 Martie 2010, ora 21:04
4134 citiri
Antonescu: Diversiunea Catarama si-a atins oarecum tinta
Foto: Antena3

Proaspat reales pentru un nou mandat de presedinte PNL, Crin Antonescu califica episodul Catarama drept o "diversiune", dezvaluie ce ii reproseaza lui Calin Popescu Tariceanu si ii avertizeaza pe liberali ca "de maine, nu se mai discuta public" apropierea fata de PD-L.

Crin Antonescu sustine ca "diversiunea Catarama" si-a atins tinta intr-o anumita masura, deoarece episoadele care l-au avut in prim-plan pe Viorel Catarama au deturnat discutiile din partid de la principii la aspecte nesemnificative.

"Un asemenea comportament este inexplicabil si el nu poate fi tolerat. Un partid nu poate fi un sat fara caini, el este dator sa se apere. Si asa cum fostii presedinti Theodor Stolojan si Valeriu Stoica lucrau la vedere pentru ceilalti si au fost exclusi imediat, asa ar trebui sa se intample si acum. Diversiunea Catarama, indiferent cine a pus-o la cale, si-a atins oarecum tinta pentru ca noi nu am mai reusit sa discutam despre reforma, modernizare sau optiunile PNL", a declarat Antonescu intr-o emisiune la Antena3.

Pe de alta parte, Antonescu recunoaste ca relatia sa cu Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu "nu e cea mai buna", dar se arata increzator ca odata incheiat Congresul PNL vor putea lucra impreuna pentru a pune in practica ceea ce s-a votat.

"Relatia mea cu domnul Orban si cu domnul Tariceanu probabil ca nu e cea mai buna"

"Prietenia, daca exista, este o notiune care functioneaza in afara politicii. Relatia mea cu domnul Orban si cu domnul Tariceanu probabil ca nu e cea mai buna", a recunoscut Antonescu, care nu s-a sfiit sa spuna foarte clar ce anume l-a deranjat la cei doi colegi de partid.

"Cand dupa turul intai la prezidentiale, o data, si dupa turul doi, a doua oara, Calin Popescu Tariceanu iese inaintea mea si spune 'ala a murit, veniti la mine sa facem guvern sa ne intelegem cu domnul Basescu', putem sa ramanem in acelasi partid dar impreuna nu mai putem lucra, asa e igienic si normal intr-un partid", a declarat Crin Antonescu.

In privinta lui Orban, acesta spune ca lucrurile sunt si mai simple, el nu a vizat eliminarea acestuia din partid, ci pur si simplu a fost vorba despre un drept al fostului prim-vicepresedinte de a candida si atat.

"Dar voi fi bucuros daca impreuna cu cei doi vom lucra pentru ceea ce s-a votat in acest congres", a concluzionat liderul liberalilor.

"Voi fi mai dur"

Pe de alta parte, Crin Antonescu a promis ca de acum incolo va fi mai dur, "pentru ca fara ca eu sa ma fi schimbat fundamental, s-a schimbat ceva in conditia mea", mai precis pentru ca "a fi presedinte inseamna o responsabilitate, sa fii mai dur, mai hotarat, mai energic".

"Azi partidul a adoptat o strategie, de azi partidul are o strategie foarte clara. De maine, niciun liberal nu mai poate discuta in public, fara a incalca statutul adoptat, ceea ce partidul a votat, si anume o opozitie intransigenta si radicala la ofensiva partidului-stat al lui Traian Basescu", a mai avertizat seful liberalilor.

Citește și:
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2024 este un scenariu care a apărut pe agenda publică de când Florin Cîțu era încă liderul liberalilor, iar pe măsură ce se...
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...