Antonescu: Ponta ofera o iluzie - refacerea USL cu operatiunea Tariceanu

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 21:22
2744 citiri
Antonescu: Ponta ofera o iluzie - refacerea USL cu operatiunea Tariceanu

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, ca premierul Victor Ponta ofera "o iluzie - refacerea USL cu operatiunea Tariceanu".

Pe de alta parte, liderul liberal a spus ca imaginea care infatiseaza chipul lui Tariceanu nu va fi data jos de pe peretele din sediul PNL, acolo unde se afla tablourile cu toti liderii liberali din istoria formatiunii.

Invitat al unei emisiuni de la Realitatea TV, presedintele PNL a spus ca, desi Tariceanu merita "de 1.000 de ori" sa ii fie dat jos tabloul, liberalii "nu rup foi din manualul de istorie".

Antonescu ia in calcul sa propuna alt liberal la Cotroceni: Presedintia nu e scopul vietii mele

"Eu si aceasta este si pozitia celor mai multi colegi, noi nu obisnuim, avand o istorie lunga, sa rupem foi din cartea de istorie, nu obisnuim sa retusam fotografiile ca la comunisti, nu apar, nu dispar personaje din fotografiile de grup. In sediul central al PNL, in sala de sedinte, sunt puse toate tablourile tuturor presedintilor de partid, de la Ion Bratianu.

Sunt aproape 7 ani de cand Valeriu Stoica si Theodor Stolojan au fost formal exclusi, tablourile lor sunt acolo. Tabloul lui Tariceanu nu-l vom da jos, desi de 1.000 de ori merita", a declarat Crin Antonescu.

De asemenea, liderul liberal a vorbit, din nou, despre motivele care au dus la iesirea liberalilor de la guvernare, spunand ca a existat o tendinta de a "PSD-iza" mai intai USL-ul, iar apoi intreaga Romanie.

"Ar trebui sa fie corect, sa admita o realitate politica, sa admita ca USL a incetat din viata pentru ca PNL nu a acceptat transformarea USL in PSD", a spus Antonescu despre fostul sau partener de guvernare, premierul Victor Ponta.

Totodata, Crin Antonescu a mai spus ca el nu a spus minciuni alaturi de Victor Ponta sau de USL, dar ca a fost "un sacrificiu" ca liberalii sa faca o alianta cu o formatiune cu viziuni diferite.

Tariceanu, nou atac la Antonescu: Nu cunoaste istoria partidului, a fost absent!

Calin Popescu Tariceanu, care si-a dat demisia din PNL dupa iesirea partidului de la guvernare, fiind propus si votat in functia de presedinte al Senatului spunea, in urma cu doar o zi, ca se considera un "autoexilat din PNL" si ca fostul sau coleg de partid, Crin Antonescu, nu cunoaste istoria partidului.

"Dansul a aterizat la un moment dat in PNL, dansul nu stie istoria timpurie de dupa '90 a partidului. Iar dupa ce a venit, dansul era, dar practic era absent, nu stia ce se intampla in partid, era cu totul si cu totul in afara preocuparilor curente ale partidului", spunea Tariceanu.

#Crin Antonescu tablou Tariceanu partid, #Tariceanu Antonescu PNL guvernare, #Antonescu PSD izare Romania , #Calin Popescu Tariceanu