Crin Antonescu: Eu sunt curat, desi nu sunt calugar

Vineri, 20 Martie 2009, ora 15:11
3323 citiri
Crin Antonescu: Eu sunt curat, desi nu sunt calugar

Mult mai aplaudat decat Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu a vorbit, de la tribuna Congresului Partidului Liberal, mai putin despre marile realizari ale formatiunii sale politice pe vremea guvernarii anterioare si mai mult despre faptul ca liberalii trebuie sa se deschida spre popor.

Un moment aparte l-a constituit cel in care Antonescu a elogiat doi oameni, "un simplu delegat si altul care a reusit sa fie invitat, iar multi se fac ca nu ii cunosc". A fost vorba despre Dinu Patriciu si Viorel Catarama, ale caror nume rostite la tribuna au fost indelung aplaudate de delegatii liberali.

"Sa terminam cu ipocriziile, sa terminam a ne face ca nu-i cunoastem, sunt colegii nostri, au muncit alaturi de noi, si eu unul ma mandresc ca sunt coleg cu ei cum sunt coleg cu fiecare dintre dumneavoastra", si-a incheiat micul moment emotionant, Crin Antonescu.

"Nu am solutii miraculoase si neimaginate de altii. Trebuie sa fim mai deschisi intre noi, dar si catre societate, catre cei care nu ne mai asculta, nu ne mai vor, nici pe noi, nici pe altii", a spus Antonescu in discursul care a parut conceput mai degraba pe o doctrina de stanga.

"Nu suntem numai partidul celor bogati, ci si al romanilor care cred ca pot face ceva pentru propriul lor destin", a mai spus aspirantul la fotoliul de presedinte al Partidului National Liberal.

"Tema PNL este: ordine pentru Romania"

"S-au spus cuvinte frumoase despre noi insine, pot sa fac si eu acelasi lucru, dar nu cred ca mai este nevoie", a spus Crin Antonescu, mergand pe ideea schimbarii.

"Tema PNL ca partid de dreapta este ordine in Romania. Acum, Romania este o tara cu o ordine falsa. Nu trebuie sa fii romantic pentru a deosebi adevarul de minciuna. Cred ca presedintele PNL nu trebuie sa fie in varf, ci la mijloc", a afirmat actualul vicepresedinte al liberalilor.

"Avem de renascut iluziile romanilor"

Cladit parca pe modelul folosit de Barack Obama in campania electorala - schimbarea fiind mesajul principal - discursul lui Crin Antonescu a continuat cu atacarea liderilor puterii.

"Basescu este o codoasa batrana. Basescu este la intrarea in bordelul politicii romanesti, iar Romania asteapta in aceste clipe o schimbare", au fost cuvintele cu care l-a descris pe presedintele statului.

"Mircea Geoana este un produs al laboratoarelor care produc domni curatei, care stiu limbi straine, care il elogiaza pe Iliescu, il suspenda pe Basescu si apoi se aliaza cu Basescu", a spus Crin Antonescu.

Apoi l-a descris, in termeni asemanatori, pe Emil Boc: "Un utecist tinerel care vorbea la fel de repede si la fel de convins ca in 1989 de socialismul multilateral dezvoltat asa cum vorbeste azi de combaterea coruptie a crizei".

"Eu am curaj, desi uneori mi-e frica"

"Eu am curaj, desi uneori mi-e frica. Eu sunt curat, desi nu sunt calugar.

Va dau curajul, credinta si curatenia mea, vreau curajul, credinta si curatenia dumneavoastra. Sa votam si sa trecem la treaba. Avem de renascut, de purtat si de implinit iluziile romanilor. Dumnezeu sa va binecuvanteze!", si-a incheiat Crin Antonescu discursul, intrerupt mai multe ori de aplauze.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crin Antonescu, #candidatura PNL, #discurs congres , #Calin Popescu Tariceanu