Musuroiul din PNL (Opinii)

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 19:18
5360 citiri
Musuroiul din PNL (Opinii)

Ce va invinge in PNL, oportunismul sau principiile? Ne-am obisnuit sa afirmam ca "grupul Tariceanu" revendica pe drept cuvant farama de decenta ramasa liberalilor, din care - samanta mirabila - partidul isi poate recapata alura de cavaler plecat in cautarea onoarei pierdute a domnitei varata cu forta de balaur in rochia de mireasa.

I-am iertat multe domnului Tariceanu, mai ales deoarece adevarul din spatele cuvintelor lui Crin Antonescu n-a mai avut rabdare si actualul presedinte al partidului si-a devoalat firea, stapanita si manata in lupta de un orgoliu de corsican.

Cum, insa, dintre doua zone rele optam mereu pentru cea cu anvergura mai mica, pentru ca nu avem destula educatie incat sa refuzam o asemenea alegere si sa cautam a treia cale, multi considera ca grupul in cauza este preferabil.

N-am nicio indoiala ca, daca s-ar imparti chestionare tuturor membrilor PNL, cu promisiunea ca nu li se va divulga numele, ar reiesi ca Tariceanu este mult mai popular decat Antonescu. Curajul, insa, depinde de linistea anonimatului, caci in politica nu se administreaza tara, ci se platesc polite. Daca oamenii ar trebui sa se iscaleasca, fostul lider ar suferi o infrangere crancena.

Sa fim lucizi, Crin Antonescu nu este omul care sa fie inlaturat din fruntea partidului dupa o asemenea victorie in alegeri. Pana cand problemele guvernarii nu vor exploda cu artificii in obrajii romanilor - nu pentru ca Victor Ponta si compania ar fi tampiti, ci pentru ca erorile de sistem nu pot fi corectate peste noapte, vezi noul scandal din Sanatate -, presedintele PNL isi va conserva pozitia.

Caci daca erorile contin mosteniri grele, repetate, nici catastrofele nu-si arata perfectiunea in cateva luni. Asa ca domnul Antonescu va avea liniste cel putin un an de zile.

Prin urmare, la adapostul puterii sale, multi se vor gandi ca, decat sa mizeze pe nisipuri miscatoare, care nu le pot pune in brate institutii si contracte din bani publici, mai bine stau pe fundul lor, adulmecand oportunitatile. Caci sunt puzderie!

Nici linistea unui viitor luminos din grupul actualului lider maxim nu este ... linistitoare. Chiar daca oportunismul va castiga, deranjul pe care Calin Popescu Tariceanu il poate provoca PNL, daca seful partidului nu-l pune cu botul pe labe pe Gigi Becali, bunaoara, este considerabil.

Oricat de draga i-ar fi lui Antonescu barda, de aceasta data trebuie sa foloseasca un pui de bisturiu. Sa nu zgandare musuroiul, pentru ca n-or fi toate furnicile manate de foame.

Si stie asta. Daca n-ar sti, numele lui Andrei Chiliman ar fi stat pe lista de propuneri pentru excludere de pe care fac parte numele lui Catalin Chereches si Octavian Bot.

Este drept ca a spus ca in PNL nu au loc si el, si Chiliman, lucru care va fi transat la Congres, insa asta inseamna ca si-a luat o marja. Amanunt care mai inseamna ceva: Antonescu este dispus sa negocieze. Iar asta ar putea insemna salvarea PNL.

Citeste si:
Drulă, avertisment pentru Cioloș: "Să pleci acum din USR, practic dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist"
Drulă, avertisment pentru Cioloș: "Să pleci acum din USR, practic dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist"
Președintele interimar al USR Cătălin Drulă a declarat marți, 24 mai, că o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din USR ar urma modelul „foștilor lideri care pe sfârșit de carieră...
Ludovic Orban susține că "există o mână nevăzută a serviciilor secrete" în partide: "E foarte greu să găsești probe concrete ale implicării"
Ludovic Orban susține că "există o mână nevăzută a serviciilor secrete" în partide: "E foarte greu să găsești probe concrete ale implicării"
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că cei care se află la conducerea partidului „nu mai au nicio legătură cu tradiția istorică” a...