Ca-n PNL: Orban cere restructurare, Antonescu nu mai vrea la guvernare

Sambata, 09 Februarie 2008, ora 16:55
1768 citiri
Ca-n PNL: Orban cere restructurare, Antonescu nu mai vrea la guvernare

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban continua sa pledeze in favoarea unei restructurari guvernamentale, care sa o includa si pe Norica Nicolai, si exclude varianta retragerii liberalilor de la guvernare, avansata de colegul sau de partid, Crin Antonescu.

Orban a precizat, sambata, la Realitatea TV, ca sustine restructurarea guvernamentala mai ampla, care sa o includa pe Norica Nicolai la Ministerul Justitiei, si a afirmat ca, din punctul sau de vedere, nu se pune problemea trecerii PNL in opozitie intrucat Romania are nevoie de stabilitate politica. "In actualul context politic, parasirea guvernului poate determina o criza politica profunda, poate genera o stare de instabilitate si, practic, poate sa genereze in plan economic si social miscari care ar afecta negativ evolutia Romaniei", a declarat Ludovic Orban.

Orban a respins astfel varianta colegului sau de partid, vicepresedintele Crin Antonescu, care a spus ca va propune Biroului Politic Central de luni sa analizeze oportunitatea retragerii liberalilor de la Palatul Victoria deoarece partidul a ajuns in imposibilitatea de a mai guverna, in conditiile in care jumatate din membrii Cabinetului Tariceanu sunt in vizorul DNA.

"As analiza in cadrul conducerii partidului aceasta varianta. Noi nu mai putem guverna. Jumatate din Executiv este la DNA, nu putem sa ne punem ministrii in functie. Ii punem in brate lui Basescu guvernarea, sa se spele cu ea. Sa formeze el Cabinetul, sa vina cine vrea la putere", a declarat Crin Antonescu, citat de Romania Libera.

Ministrul Transporturilor a mai sustinut ca nu se poate spune ca jumatate din membrii Cabinetului sunt in vizorul DNA si le-a luat apararea acestora, sugerand ca sunt victimele unei hartuieli politice.

Vicepresedintele PNL a pledat in favoarea unei restructurari guvernamentale care sa o includa si pe Noica Nicolai, miscare ce ar putea duce si la alte schimbari de componenta a Cabinetului.

Orban a reafirmat ca nominalizarea altei persoane la MJ ar insemna ca partidul sa accepte crearea unui precedent periculos, acela ca niciun ministru care indeplineste conditiile legale nu mai poate fi numit daca nu vrea Traian Basescu. El a mai spus ca prin acceptarea acestei situatii s-ar da un castig de putere sefului statului in detrimentul Parlamentului, in conditiile in care Executivul este responsabil pentru actele sale in fata Legislativului care ii da votul de incredere.

Orban a vorbit din nou despre pericolul alunecarii catre un regim autoritar al lui Basescu si a comentat si declaratiile recente ale presedintelui referitoare la clasa politica. Liderul PNL a sustinut ca daca mergi pe strada si cineva arunca cu noroi in tine nu poti fi vinovat de faptul ca esti murdar de noroi din cap pana in picioare.

Continuand aceasta analogie el a spus ca trebuie vazut cine arunca "zoaiele" in clasa politica si a adaugat ca raspunsul se afla in zona Palatului Cotroceni.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Orban, #antonescu, #guvernare , #Ludovic Orban