De ce s-au certat Crin Antonescu si Ludovic Orban

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 09:05
8306 citiri
De ce s-au certat Crin Antonescu si Ludovic Orban

Dupa ce timp de aproape 20 de ani au luptat de aceeasi parte a baricadei, fiind permanent impotriva presedintelui PNL, oricare a fost el, Crin Antonescu si Ludovic Orban au ajuns acum in tabere adverse.

Informatii despre cearta celor doi au aparut imediat dupa ce vicepresedintele Relu Fenechiu a propus, intr-o postare pe blogul personal, puteri sporite pentru presedintele PNL si desfiintarea functiei de prim-vice, informeaza Gandul.

"In acest moment, principalul vehicul al PNL trebuie sa fie Crin Antonescu si pledez pentru intarirea atributiilor acestuia si eliminarea functiei de prim-vicepresedinte. Nu am nimic personal cu Ludovic Orban, dar Antonescu trebuie sa fie liderul PNL cu puteri depline", spunea Fenechiu.

De altfel, si Crin Antonescu a anuntat in urma cu doua zile ca ar putea desfiinta postul de prim-vicepresedinte.

"Aceasta functie nu e una legata definitiv sau intrinsec de Ludovic Orban. Ludovic Orban este omul care a castigat-o la congres prin votul colegilor nostri. Nu sunt in acest moment hotarat. E posibil sa renunt la ea, din punctul meu de vedere, pentru ca a generat intr-adevar o serie de tensiuni de care nu avem nevoie, pe care nu mi le explic de altfel, pentru ca e o functie care ar fi necesara, o functie care pe mine cel putin, ca presedinte, ma ajuta. Nu am luat o decizie", a afirmat, luni seara, la Realitatea TV, Crin Antonescu.

Antonescu: Basescu nu mai e o tinta, ne luptam "pe viata si pe moarte" cu PD-L

Ludovic Orban a declarat ca nu vrea sa intre intr-un razboi public cu seful sau de partid.

"Nu comentez aceste discutii. Exista o comisie pentru statut, care va formula o propunere ce va fi dezbatuta in forurile statutare ale partidului", a declarat prim-vicele PNL pentru Gandul.

Potrivit unor surse din PNL, Antonescu si Orban au devenit inamici dupa ce presedintele liberal a afirmat, in discutii informale cu liderii partidului, ca ar dori reintroducerea votului pe lista la congres, dupa modelul impus in 2000 de Teodor Stolojan.

Acest model presupune ca, la congres, conducerea sa fie aleasa in bloc, dupa o lista propusa de cel care va fi ales presedinte.

Orban are obiectii nu numai fata de modul in care va fi aleasa noua conducere a PNL, ci si fata de faptul ca si el insusi va fi validat astfel, indiferent de functia pentru care va candida. Sursele citate ne-au precizat ca Antonescu si Orban au avut mai multe discutii pe aceasta tema, in care prim-vicele PNL ar fi spus ca nu poate accepta sa fie ales astfel, pentru ca ar deveni doar "unul de pe lista presedintelui, ca si restul".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Orban Antonescu certat, #functie prim vicepresedinte, #PNL Orban Antonescu , #Ludovic Orban